Automarkt

BMW gaat in zee met Rimac, maar niet voor een zes-in-lijn

Rimac is een kleine en blijkbaar zeer begeerde constructeur. Na Porsche, dat een belang nam in de fabrikant, sluit BMW nu een langdurig partnerschap met de technologiedochter Rimac Technology voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 10 apr. 2024 | Leestijd: 3 min

Laat je niet in de war brengen: Bugatti Rimac, het Kroatische bedrijf dat voortkwam uit de strategische deal met Porsche en hypercars produceert onder beide namen, is hier niet bij betrokken. Al is er wel een verband: Rimac Technology is namelijk een dochteronderneming van Bugatti Rimac en richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Het wist al heel wat merken te verleiden: Porsche, Ferrari, Hyundai, Mercedes, Renault, Pininfarina en AMG. Een mooie prestatie.

Rimac Technology heeft nu een langdurige samenwerking gesloten met BMW. Het doel is dat beide bedrijven innovatieve oplossingen ontwikkelen voor elektrische auto’s. BMW zal de innovaties die voortvloeien uit deze samenwerking gebruiken in de onlangs onthulde Neue Klasse-modellen. Het eerste model, een SUV, staat gepland voor 2025. BMW gaat dus geen vier- of zescilinder uitbesteden – daar houdt Rimac zich trouwens niet mee bezig. Het bedrijf ontwikkelt batterijtechnologieën, elektrische assen, voertuiginfrastructuren, infotainmentsystemen, rijassistenten en torque vectoring-systemen.

Advertentie – lees hieronder verder

rimac

Welk doel?

Wat heeft BMW te winnen bij deze samenwerking? De constructeur uit München heeft immers zelf al veel ervaring met elektrische auto’s, van de i3 tot de recentere i4, i5 en iX3. Maar vergeet niet dat de ontwikkeling van elektrische auto’s bijzonder duur is en veel middelen vergt. Het is dus niet ongewoon dat bedrijven hun krachten bundelen om kosten te besparen en het risico te vermijden dat ze hun winstgevendheid ondermijnen. Dit zien we ook bij Honda en Sony, Volkswagen en Microsoft, en Geely en Baidu in China.

In het persbericht stelt BMW dat “de resultaten gebruikt zullen worden in het toekomstige productgamma van BMW Group”. Het belangrijkste doel is om aan hoogspanningsbatterijen te werken en zo het onderzoek naar zelf ontwikkelde cilindrische cellen, die 30% meer energie zouden leveren, te perfectioneren. De bal misslaan op dit vlak, zou schadelijke gevolgen hebben.

BMW stipt aan dat dit partnerschap geen eenrichtingsverkeer wordt. De Duitse fabrikant deelt “zijn expertise in elektrische aandrijfsystemen, opgedaan gedurende meer dan vijftien jaar”. De twee bedrijven hebben beloofd binnenkort meer details te geven over de inhoud van deze overeenkomst. Alweer een nieuwe samenwerking dus, en zeker niet de laatste.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon