Auto-industrie

Brexit: Wordt Mini nu écht Duits?

Geschreven door Nicolas Morlet | 07/02/2020

De volgende Mini zou dit jaar verschijnen, al dreigt de brexit roet in het eten te gooien wat dat betreft. Volgens Autocar zullen we nog een jaar extra geduld moeten oefenen, of tenminste wachten tot een overeenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk is bereikt.

Hoewel het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 31 januari officieel heeft verlaten, zijn er nog tal van afspraken niet geregeld, met name met betrekking op douanerechten en andere handelsovereenkomsten.

De onzekerheid knaagt en niet in het minst bij de aandeelhouders. Daarom zou de directie van BMW besloten hebben om de productie van het nieuwe model, en daarmee de aanpassing van de fabriek in Oxford, uit te stellen.

In het onwaarschijnlijke geval dat er geen douaneoplossing wordt gevonden, zou de productie van de Mini kunnen worden verplaatst naar Duitsland (zoals eerdere geruchten al lieten uitschijnen) of naar Nederland (waar het merk al gevestigd is). Moest één van deze scenario’s werkelijkheid worden, dan zal Mini nog een beetje meer van zijn Britse ziel verliezen.

Trefwoorden

Lees ook