Automarkt

De verkoopcijfers van Tesla ontploffen, maar voor hoelang nog?

Als een van de jongste merken op de markt heeft Tesla de afgelopen jaren spectaculaire vooruitgang geboekt, vooral met de Model 3.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 1 feb. 2022 | Leestijd: 3 min

Onlangs onthulde Jato Dynamics, wereldwijd leverancier van bedrijfsinformatie voor de automobielsector, dat er vorig jaar in Europa 141.429 exemplaren van de Tesla Model 3 werden verkocht, waarmee de compacte EV op de 17e plaats staat in de top van de best verkochte modellen in Europa.

Niet onder de indruk? Weet dan dat het de meest verkochte elektrische auto op het oude continent is. De Model 3 doet het zelfs beter dan kleppers zoals de Peugeot 3008 (140.015 eenheden), de Volkswagen Tiguan (133.558) of de BMW 3 Reeks (116.250).

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens Jato Dynamics zal de spectaculaire opmars van Tesla in 2022 worden voortgezet met de Model Y, in wezen de SUV-versie van de Model 3. Vorig jaar verkocht het merk 70,9% meer auto’s dan in 2020 (!) en het einde lijkt nog niet in zicht.

Ook opvallend: de Model 3 gaat de geschiedenis in als de populairste Amerikaanse auto ooit in Europa. Dit gaat natuurlijk ten koste van andere merken die bepaalde verkoopcijfers zien dalen. Denk maar aan VW met de Golf. Weliswaar neemt de verkoop van de ID.3 toe, wat in de context van de energietransitie heel normaal is, maar de schrik voor Tesla blijft.

Gaat dit blijven duren?

Tesla

Op de beurs is Tesla de afgelopen jaren alvast het voorwerp geweest van enorme speculatie. De vraag blijft of het succes van de Californische onderneming uiteindelijk zal opdrogen aangezien andere fabrikanten steeds efficiëntere elektrische modellen op de markt beginnen te brengen.

Als pionier op het gebied van populaire auto’s met nuluitstoot verliest Tesla geleidelijk zijn monopolie en de recente softwareproblemen, die in de Verenigde Staten de oorzaak waren van verschillende ongevallen (waarvan sommige met dodelijke afloop), zouden wel eens een rem kunnen zetten op de expansie van het merk. Tenzij natuurlijk dat het imago van Tesla zo sterk blijft dat de rest weinig invloed heeft op zijn activiteiten, zoals een bedrijf als Apple, dat zich bijna alles lijkt te kunnen permitteren, onder meer dankzij de community die het merk rond zich heeft uitgebouwd.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon