Auto-industrie

Polestar levert 65.000 elektrische auto’s aan verhuurbedrijf Hertz

Ook autoverhuurbedrijven kunnen een belangrijke impuls geven aan de elektrificatie van ons wagenpark. Zo zal Hertz de volgende vijf jaar maar liefst 65.000 Polestars aan zijn wereldwijde vloot toevoegen.

Geschreven door Alain De Jong | 09/04/2022

Zopas kondigden autoverhuurbedrijf Hertz en het elektrische automerk Polestar een nieuwe wereldwijde samenwerking aan die een aankoop van 65.000 elektrische auto’s omvat in de komende vijf jaar. Het gaat in deze fase om de Polestar 2, die de volgende weken al aan de Europese vloot van Hertz wordt toegevoegd en vervolgens eind 2022 ook in de verhuur gaat voor Noord-Amerika en Australië.

Voor Hertz maakt het partnership deel uit van de ambitie om het voortouw te nemen in de elektrificatie, de gedeelde mobiliteit en een digital-first klantervaring. De samenwerking met Polestar bouwt voort op een aankondiging van het autoverhuurbedrijf van afgelopen oktober, waarin het bedrijf meldde dat het zijn klanten op korte termijn de grootste EV-verhuurvloot ter wereld wil aanbieden om de elektrificatie verder te versnellen.

Advertentie

“We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV-producten te introduceren in onze retail- en rideshare-vloten,” zegt Stephen Scherr, CEO van Hertz. “Het huidige partnership met Polestar bouwt verder op onze ambitie om een toonaangevende speler te worden in het moderne mobiliteitsecosysteem en dit te doen als een milieubewust bedrijf. Door deze samenwerking kunnen we de elektrificatie helpen versnellen en onze huurders een voortreffelijke EV aanbieden met een lagere CO2-voetafdruk.”

Boost voor Polestar

Polestar 2

Voor Polestar, één van de elektrische merken van de Chinese autogroep Geely, betekent deze gigantische levering weer een nieuwe impuls in haar sterke groeiambities. Polestar wil tegen het einde van 2025 niet minder dan 290.000 wagens per jaar verkopen, en daarvoor zijn zulke grote deals natuurlijk zeer interessant.

Tegelijk kan deze uitbouw van een elektrische vloot van verhuurwagens er eveneens voor zorgen dat het netwerk van laadpalen in Europa en elders sneller en verder wordt uitgebreid, want dat is natuurlijk een kernvoorwaarde om een volledige transitie naar elektrische auto’s te kunnen realiseren.

ACEA, de federatie van Europese autoconstructeurs, waarschuwde onlangs nog dat de uitrol van laadstations dringend versneld moet worden als we de doelstellingen van de EU in 2030 willen halen. Tegen dan zijn er 6,8 miljoen oplaadpunten nodig om het Europese wagenpark elektrisch te laten rijden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook