Ron Dennis verkoopt zijn McLaren-aandelen

Ron Dennis is in november vorig jaar aan de deur gezet door de bestuursraad van McLaren, maar hij was nog steeds aandeelhouder van het merk. Vandaag beslist de CEO om definitief een streep te zetten onder zijn McLaren-tijdperk door de 25 procent aandelen te verkopen die hij nog in handen had.

Ron Dennis verkoopt zijn McLaren-aandelen

Dennis had nog een zitje in de bestuursraad van de dochterbedrijven McLaren Technology en McLaren Automotive, maar besliste tegelijk om ook die functies neer te leggen, zodat een einde komt aan zijn 37-jarige carrière binnen het Britse merk.

“Ik ben blij dat ik tot een overeenstemming ben gekomen met mijn partners van McLaren. Het is een waardig afscheid en daardoor kan ik me concentreren op mijn andere interesses,” zo meldt de 70-jarige Brit. Hij voegt nog toe: “ik wens McLaren alle succes toe op het moment dat de groep zich naar de toekomst richt”.

Dennis heeft bevestigd dat hij zich blijft bezighouden met de stichting Dreamchasing, die jong talent opspeurt en opleidt. Een van hun pupillen is trouwens een zekere… Lewis Hamilton.