Auto-industrie

Tesla op de rand van de afgrond? De geruchten zijn overdreven…

Geschreven door Nicolas Morlet | 29/10/2019

Hoewel er in 2019 verontrustend nieuws uit Palo Alto werd vernomen, is het veel te vroeg om Tesla af te schrijven. De fabrikant heeft namelijk zojuist positieve kwartaalresultaten gepubliceerd, die nog werden versterkt door het weergaloze succes van de Model 3.

Tesla rapporteerde een nettowinst van € 1,67 ($1,86) per aandeel in het derde kwartaal van 2019, wat de verwachtingen van analisten (een daling van € 0,38 of $ 0,42) over de periode tegenspreekt. En in tegenstelling tot de weinige keren dat de fabrikant al positieve resultaten had gepubliceerd, zijn ze het resultaat van een echte verandering in de samenleving en maken ze deel uit van een nieuwe economische dynamiek.

De cijfers werden bereikt dankzij recordvolumes, nog steeds gedreven door de Model 3 die wereldwijd nog steeds een hit is, , maar ook door het kostenreductiebeleid van het afgelopen voorjaar. Tesla voltooide de bouw van de fabriek in Sjanghai ook eerder dan gepland en tegen lagere kosten, wat een positief effect had op de cashflow.

Met de komst van de compacte , de , de en de in de komende 24 maanden, kunnen we alleen maar hopen dat deze goede resultaten op de lange termijn worden voortgezet.

Trefwoorden

Lees ook