Autotests

Article image

AUTOTEST : Renault Megane 1.6 dCi 130 … Een nieuw universum

Door gebruik te maken van de basis van de nieuwe Espace, betreedt de Megane een nieuw universum. Dit model mikt zo meer op een premium positionering en brengt heel wat onuitgegeven technologie in dit segment. Zoals bijvoorbeeld de vierwielsturing op de GT-versie.

Article image

AUTOTEST : Mercedes A Klasse … Sport EN comfort

Het leek een zware gok, maar toch werd de uitdaging om de A Klasse radicaal te veranderen een succes. Dankzij de nieuwe A en zijn broertjes (B, CLA, GLA…) slaagde Mercedes er zelfs in de verkoop van zijn compacte modellen te verdubbelen. Een echt schot in de roos!

Article image

AUTOTEST : Porsche 911 GT3 RS … Belle of het beest?

Vanina Ickx heeft als kersverse mama een carrièrepauze ingelast en ondanks dat wil ze voor ons de meest sportieve straatlegale Porsche testen. Het is liefde op het eerste gezicht en dat vertelt ze u in haar eigen, erg persoonlijke stijl.

Article image

AUTOTEST : Maserati staat weer op de rails

Sinds de lancering van de Ghibli en de komst van dieselmotorisaties in het gamma lijkt de constructeur uit Modena herboren. We stellen ook vast dat de winst die men maakt omwille van de uitstekende verkoopsresultaten keurig wordt geherïnvesteerd in de producten. Enkel zo kan men het kwaliteitsniveau opkrikken !

Article image

AUTOTEST : Infiniti Q30 … Zich stijlvol onderscheiden !

Met deze Q30 stelt Infiniti zijn eerste model voor dat volledig voor Europa werd ontwikkeld. Dit moet er dan ook knal op zijn…

Article image

AUTOTEST : Range Evoque… Iets meer Range

Een agressieve snuit, een badge met een naam en een stevige portie luxe… Deze combinatie is niet altijd een garantie voor succes maar voor de Evoque blijkt dit het ultieme recept. In amper vier jaar tijd werden ruim 450.000 exemplaren verkocht! Hoe moet je deze wagen laten evolueren om het succesverhaal te bestendigen? Door er nog iets meer Range van te maken?

Article image

AUTOTEST : Toyota Mirai , de betere Prius!

In 1997 was Toyota de eerste constructeur die op grote schaal een echt vernieuwende aandrijflijn op de markt zette. Nagenoeg 20 jaar later doet de constructeur het opnieuw met deze Mirai! Na de hybride auto zien we vandaag de auto op waterstof…

Article image

AUTOTEST : Ford Galaxy… De grote S-Max

De grote monovolumes lijken als modefenomeen plaats te moeten ruimen voor crossovers en SUV’s, al proberen sommige constructeurs zich daar nog steeds tegen te verzetten. Dat geldt vooral voor Ford dat net een geheel nieuwe Galaxy heeft gelanceerd. En daarvoor zijn we het merk heel dankbaar!

Article image

AUTOTEST : Nissan Juke-R 2.0 …Nog meer van dat !

De te gekke hersenkronkel om een Nissan Juke te voorzien van de motor van de GT-R zorgde voor een stevige «buzz» tijdens de voorstelling eind 2011. De constructeur drijft deze frats nu nog wat verder op de spits met een nieuwe versie die nog extravaganter uitvalt!

Article image

AUTOTEST : Toyota Prius de saga gaat verder

De Prius is terug : het is reeds het vierdemodel met deze benaming ! Hij werd nog ecologischer en rijdt nog aangenamer. We konden reeds (kort) het stuur van een prototype nemen in de marge van het Salon van Tokio.

Article image

AUTOTEST : Porsche Macan GTS… Alles kan beter

Tot nu toe was ik niet echt fan van sportieve SUV-modellen. Ze waren steevast zwaar, groot en gulzig… Dergelijke modellen waren vooral bedreven in snelle acceleraties rechtdoor. Ik zag het voordeel van deze wagens niet in omdat het altijd compromiswagens bleven. Maar, dat was voor ik met de Macan GTS had gereden!

Article image

AUTOTEST : Renault Talisman 1.6 dCi 160 … Geluksbrenger

Renault wil eindelijk doorbreken in het segment van de grote berlines met deze nieuwe geluksbrenger, de Talisman. In feite is het een afgeleide van de nieuwe Espace met een lagere daklijn. Die laatste Espace blijkt het inmiddels niet slecht te doen. Wat is de succesformule? 

Article image

AUTOTEST : Ferrari 488 Spider voor de ultieme uitstap

De Ferrari 488 lijkt op het eerste zicht op een facelift van de 458 Spider. Mechanisch gezien zijn de veranderingen een stuk grondiger. De nieuwe V8-motor heeft voortaan immers recht op drukvoeding! Dit is een duidelijk stijlbreuk maar het typische temperament van de Italiaan blijft bewaard.

Article image

AUTOTEST : VW Touran 1.6 TDI 110… Ideale maten?

Na een succesvolle carrière van twaalf jaar was de Touran toe aan een opvolger die technisch grondig werd aangepast. De wagen wordt een beetje langer zodat hij duidelijker gepositioneerd kan worden tussen de Golf Sportsvan en de Sharan. Wordt dit de ideale maat ?

Article image

AUTOTEST : Ford Focus RS … Demonstratie

Eindelijk ! De langverwachte nieuwe Focus RS gaf ons al zijn geheimen prijs op het circuit van Ford in Lommel. Spannend!