Autotests

Article image

TEST Mercedes GLE: fluwelen voeten

De nieuwe GLE ziet er anders uit, maakt gebruik van artificiële intelligentie en zweeft over het wegdek dankzij zijn ultrazachte, hydropneumatische vering. In de watten leggen, heet zoiets…

Article image

TEST Cupra Ateca: rustig blijven…

Met de lancering van deze krachtige Ateca is de officialisering van Cupra als automerk een feit. We waarschuwen nu al: wie al eens achter het stuur van een Seat Cupra is gekropen, mag voorlopig niet de fout maken om die ervaring als maatstaf te gebruiken. We leggen uit waarom…

Article image

TEST Ford Mustang Ecoboost: zoals het hoort?

De nieuwe Ford Mustang wordt aangeboden met twee motoren die nog uiteenlopender zijn dan voor de facelift, met een verschil in paarden van maar liefst 160. Uiteráárd wil iedereen de V8, maar is dat ook terecht? Met andere woorden: biedt de Ecoboost ook al die ‘Mustang-ervaring’ waar we naar op zoek zijn?

Article image

RETROTEST Porsche 944: te onbemind

De 944 vormde in 1981 de brug tussen de ongewaardeerde 924 en de toen al legendarische 911. Hij viel lang niet bij elke porschist in de smaak, al zat er tenminste een echte Porsche-motor in. Of toch een halve.

Article image

TEST BMW Z4: terug naar de bron?

De BMW Z4 van de vorige generatie was nogal een bourgondiër: hij was dan ook voorzien van een zwaar wegklapdak om tegelijk een coupé te kunnen zijn. Zijn opvolger ging op dieet en is net zoals de eerste generatie voorzien van een stoffen dak. Mooi! Maar maakt hij ook gelukkig?

Article image

TEST RAM 1500: denk groot!

Vorige maand werden we uitgenodigd om de nieuwe officiële importeur van RAM en Dodge voor Europa te ontmoeten: dé gelegenheid om de nieuwe RAM 1500 uit te proberen, net als enkele andere modellen die in België bijzonder exotisch zijn…

Article image

TEST BMW M850i: Jekyll en Hyde zijn terug…

De 6 Reeks verdiende het ergens niet, maar het lijnenspel van de nieuwe 8 Reeks volstaat om de (naams)vervanging te rechtvaardigen. De M850i – het vlaggenschip – is terug en vooral… vooruitstrevend!

Article image

TEST Nissan Qashqai 1.3 DIG-T: twee vliegen in één klap

Na Renault en Mercedes is het de beurt aan Nissan om te profiteren van de nieuwe 1.3 turbobenzinemotor. Of dat blok goed met de Qashqai overeenkomt? Da’s exact wat wij ook wilden weten…

Article image

TEST Skoda Fabia Combi: steeds meer premium

De Fabia 2019 werd beter ontworpen en verder gespekt met technologische snufjes. Deze keer voelen we de praktische Combi aan de tand…

Article image

TEST Nissan GT-R: oude krijger

De huidige generatie Nissan GT-R – bij kenners bekend als R35 – werd in Japan geïntroduceerd in 2007 en het was meteen de eerste die de naam ‘Skyline’ liet vallen én wereldwijd beschikbaar was. Eerst met 485 pk, vervolgens met 550 pk en tegenwoordig met 570 pk (of 600 als je voor de Nismo kiest). Je merkt het: de GT-R kan ondanks zijn leeftijd nog steeds mee met de concurrentie. Ook in de praktijk?

Article image

TEST Mazda CX-3: vergeet downsizing!

Mazda heeft voor een serieuze verrassing gezorgd: de CX-3 erft een nieuwe diesel, die dan nog eens 300 cc meer cilinderinhoud telt dan de vorige. Zijn ze gek geworden bij Mazda?

Article image

TEST Audi A6 Avant: waarom veranderen?

De nieuwe generatie Audi A6 heeft nog niets van zijn recept veranderd. Of toch bijna niets, en dat hoeft ook helemaal geen slecht nieuws te zijn. Tijd voor een korte testrit!

Article image

TEST Peugeot Rifter: de SUV der ludospaces

Bij Peugeot is de tijd voorbij waarin een ludospace niets meer of minder was dan een ‘aangekleed bestelbusje’. De nieuwste telg die Rifter heet, surft namelijk mee op de SUV-trend en dat is er zwaar aan te merken.

Article image

RETROTEST Mazda MX-5 NA: de universele roadster

Wist je dat de beste Engelse roadster Japans is? De MX-5, een mix van Britse filosofie en Japanse techniek, is sinds 1989 de bestverkochte cabriolet ter wereld!

Article image

TEST Suzuki Jimny: échte liefde

Dit is een van de presentaties waar ik het meest naar heb uitgekeken dit jaar. Langs de ene kant omdat ik even graag door de moddel ploeter als tussen chicanes scheur, anderzijds omdat het hier niet om de voorstelling van eender welke 4×4 gaat maar om de enige echte… Jimny!