Autotests

Article image

TEST SsangYong XLV CNG: alternatief!

SsangYong is een van de weinige autofabrikanten die een SUV op aardgas verkoopt. Die XLV CNG combineert ruimte met een hippe vormgeving en beschikt uiteraard over een schonere motor.

Article image

TEST BMW 840d Coupé: omdat diesel (nog) niet dood is

Eerst en vooral: dat de BMW 8 Reeks de ten grave gegane 6 Reeks heeft vervangen zonder dat het om een groter model gaat, lijkt misschien vreemd maar dat is het niet echt. Eind jaren ’80 gebeurde namelijk exact hetzelfde. Alleen… was er toen geen sprake van vierwielaandrijving en nog minder van een dieselende Acht. Waarom nu dan wel?

Article image

TEST VW T-Cross: Mystique!

Neen, we zijn niet aan het verfransen of met spiritualiteit bezig. De titel van dit testverslag wijst op een personage dat liefhebbers van comics al lang geïdentificeerd hebben.

Article image

TEST Mazda CX-5: het zit ‘m in de details

Meer dan 850 km door het hoge noorden van Europa aan boord van deze Mazda heeft ons twee dingen geleerd. Eén: deze landschappen behoren tot de mooiste ter wereld. En twee: de CX-5 een echte rijdersauto!

Article image

TEST DS 3 Crossback: een nieuwe wereld

Na de DS 7 Crossback is de DS 3 Crossback de tweede “echte” DS die de Parijse fabrikant heeft verwekt. Welkom in een nieuwe wereld…

Article image

TEST Range Rover Evoque: op flessen zitten

Als alternatief voor leer kunnen de zetels van de nieuwe generatie Evoque worden bekleed met een materiaal op basis van gerecycleerde plastic flessen. Een ecologische knipoog dus, die ook wordt gegeven door de lichte hybridisatie van de motoren…

Article image

TEST Seat Tarraco 4Drive: gezinsvriendelijk én avontuurlijk?

De nieuwe Tarraco is de meest luxueuze Seat ooit. Na een kleine testrit op gewone wegen, zagen we de kans schoon om met deze familiale SUV te gaan crossen in de Marokkaanse Atlas.

Article image

TEST Lexus UX 250h: origineel en zuinig

Met de UX richt Lexus zich op het segment der compacte premium-SUV’s. Een belangrijk segment is dat, waar deze Japanners na alle anderen zijn toegekomen. Voldoende onderscheidend zijn, was dus de boodschap. Dat is hij dankzij zijn afwijkende design en hybride aandrijving.

Article image

TEST Porsche Panamera GTS Sport Turismo: familiesportman

Sinds 1963 staan de letters ‘GTS’ (voor Gran Turismo Sport) synoniem voor extra snelle Porsches zonder radicaal kantje. De gedroomde uitvoering voor de gezinsvriendelijke Panamera, met andere woorden…

Article image

TEST McLaren 720S Spider: volledig weggeblazen!

Een van de meest sublieme en best presterende supercars op de markt nog begeerlijker maken, een onmogelijke opdracht? Niet voor McLaren, een merk dat met de nieuwe 720 S Spider bewijst dat het kan…

Article image

TEST Mazda3: compromisloze schoonheid

In een ideale wereld zou de komst van de nieuwe Mazda3 een keerpunt in het hedendaagse autodesign betekenen. Moet wel gezegd dat je in die ideale wereld een auto koopt omdat je hem wilt en niet omdat je hem nodig hebt.

Article image

TEST Toyota Corolla Hybride: de ideale hipstermobiel?

Een van de oudste en bekendste namen in de wereld van de automobiel is terug van weggeweest. Maar liefst 13 jaar lang hebben we de Corolla in het Toyota-gamma moeten missen. De constructeur wil dan ook koste wat het kost bewijzen dat hun nieuwe telg de moeite waard is.

Article image

TEST Volvo V60 Twin Engine: ecodriften!

De Cross Country mag dan niet als hybride beschikbaar zijn, de klassieke V60 break is dat wel en meer bepaald de T8 Twin Engine. Een zeer krachtige auto bovendien.

Article image

TEST Kia e-Niro: aangenaam EN redelijk

Na de hybride en de plug-in hybride krijgen we hier met de 100% elektrische versie van de Kia Niro te maken. Staat dit Zuid-Koreaanse merk op het punt om een referentie te worden op gebied van EV’s?

Article image

TEST VW Golf GTI TCR vs VW Golf GTI TCR: de gemeenste GTI’s!

Bij VW wordt 2019 het jaar van de nieuwe Golf, de 8ste generatie intussen. In afwachting daarvan wordt de huidige GTI nog een laatste keer in een TCR-versie uitgebracht. Daarmee wordt een eerbetoon gebracht aan de ook in deze test onderzochte raceversie van die GTI TCR. Hoe dicht ze bij elkaar staan? Dat wilden we absoluut uitzoeken…