Autotests

Article image

TEST Jeep Wrangler: de anti-SUV

Akkoord, de nieuwe Jeep Wrangler is uitgerust met een 8-trapsautomaat en veel snufjes waardoor we hem als ‘geconnecteerd’ mogen beschouwen. En ja, hij gedraagt zich tegenwoordig aardiger dan ooit op het asfalt. Maar noem hem alsjeblieft geen SUV! Bedankt…

Article image

TEST Hyundai Nexo: waterstof, en nu alleen nog…

Auto’s op waterstof blijven een rariteit. Hyundai was er als de kippen bij om ermee aan de slag te gaan (met de iX35) en het vervangt diezelfde iX35 nu door de Nexo. Dat model is trouwens niet aangepast maar volledig in de wieg gelegd om op waterstof te draaien.

Article image

TEST Kia Proceed: trendsetter!

Met de nieuwe Proceed wil Kia de koetswerkvorm die we “shooting brake” noemen, democratiseren. We zegden dan ook absoluut geen neen toen we de vraag kregen om een exemplaar in avant-première uit te proberen.

Article image

TEST Tesla Model 3: als hij ooit komt…

De Model 3 is Tesla’s poging om een betaalbaar automodel op de internationale markt te brengen. Poging dus, want in Europa zijn we hem nog niet tegengekomen. Om een exemplaar uit te testen, trekken we dan maar naar Canada. We zullen rijden met een Model 3 “long range” (75 kWh), een wagen die we volgend jaar hopelijk ook bij ons mogen verwachten.

Article image

TEST Honda CR-V: zeg vaarwel tegen diesel

De CR-V is aan zijn vijfde generatie toe en we verwachten die nieuwe Honda tijdens de komende herfstperiode. Opvallend is dat het een van de eerste SUV’s op de markt wordt die geen dieselmotor in de aanbieding heeft. Al is dat niet het enige nieuws…

Article image

TEST Hyundai Kona Electric: betaalbaar elektrisch

Bij Hyundai zijn ze mee met de laatste autotrends. Met de Kona gaan de Koreanen niet alleen in op de vraag naar meer SUV’s, ze maakten meteen een 100% elektrisch exemplaar. Wij gingen met die nieuwe Kona Electric op stap.

Article image

RETROTEST VW Golf GTI: jongensdroom vervuld!

Soms krijg je als autojournalist van die voorstellen die je gewoonweg niet kan weigeren. Een testrit met een Volkswagen Golf GTI uit 1978 bijvoorbeeld! Rij je mee?

Article image

TEST BMW i8 Roadster: hoofdendraaier van jewelste

Hoewel de stijlstudie van de BMW i8 uit 2012 een cabrio was, kreeg het productiemodel van een paar jaar later een vast dak aangemeten. Op de versie zonder hebben we tot nu moeten wachten. Die heet trouwens niet Spyder zoals de conceptcar van weleer, maar wel Roadster. What’s in a name?

Article image

TEST Citroën Berlingo: op alle vlakken beter

De Berlingo, nog steeds een van de best verkopende modellen bij Citroën, is aan zijn derde generatie toe. Een revolutie is het niet geworden maar het busje is er wel een stuk volwassener én mannelijker op geworden. Tijd voor een testrit!

Article image

TEST Jaguar F-Type SVR: bijzonder verslavend

De F-Type een instant-klassieker noemen, is geen overdrijving. Dit is de eerste Jaguar in decennia die geliefd is in een brede vijver van potentiële sportwagenklanten, ook al bestond er zoiets als een XKR(S). De F is dijk van een auto: stijf en strak, snel en vinnig, welke motorisatie je ook kiest. Maar wie écht van zijn of haar sokken geblazen wil worden, moet voor een V8-versie gaan. De SVR, als het even kan.

Article image

TEST BMW X2: de ideale maten

De X2, een hippe toevoeging aan de BMW X-familie past netjes tussen de X1 en de X3. Voor ondergetekende heeft hij zelfs de ideale maten: niet overdreven groot of klein, met een koffer die bijna even handig is als die van de X3. Bovendien ziet de X2 er best spannend uit. Dat belooft.

Article image

TEST Suzuki Swift Sport: 5 generaties plezier

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe Swift Sport, had Suzuki ons uitgenodigd om het verleden van dit model in te duiken en (bijna) alle generaties één na één uit te proberen. Daar zegden we geen neen tegen…

Article image

TEST Lexus LC 500h: De conceptcar die je kan kopen

Dat de Lexus LC als twee druppels water lijkt op de waanzinnige LF-LC Concept die in 2012 werd voorgesteld, is geen toeval. Zijn extreem scherpe lijnen, die 3D-achterlichten, de immense chromen velgen… Deze auto mocht enkel in productie gaan als hij er krek hetzelfde uitzag als de oorspronkelijke visie van de designer. En da’s nog gelukt ook.

Article image

TEST Mercedes GLE Coupé: Beter dan het origineel?

Dat Mercedes de mosterd bij BMW heeft gehaald bij het ‘bedenken’ van de GLE Coupé, weet bijna iedereen. Al moet gezegd dat de GLE Coupé er een aparte stijl op nahoudt. En een andere persoonlijkheid…

Article image

TEST VW Touareg: Complexloos

Terwijl het even duurde en er zelfs twijfel over een opvolger bestond, is de derde generatie van de Touareg eindelijk gelanceerd. En de ambitie van VW is duidelijk: een aanval inzetten in het premium segment.