Nieuw Frans automerk op Autosalon van Brussel

Zoals je waarschijnlijk al wist, markeert dit 98ste Autosalon van Brussel de terugkeer van het merk MG naar onze regio’s. Maar het vormt ook het toneel van de komst van een nieuw Frans merk dat een supercar met meer dan 1000 pk aan te bieden heeft: de Genty Akylone.

Nieuw Frans automerk op Autosalon van Brussel

Je kan de Genty Akylone momenteel bewonderen op de Dream Cars tentoonstelling. Alhoewel… Het getoonde model is geen echte auto maar een maquette die al op verschillende grote evenementen werd tentoongesteld, zoals tijden het Goodwood Festival of Speed.

In afwachting van het definitieve model zijn de technische specificaties wel al bekend: een 5,2-liter twin-turbo V10-motor met 1.200 pk, vierwielaandrijving en een gewicht van amper 1,2 ton. De verwachte prestaties: 0 tot 100 km/u in 2,7 seconden en een topsnelheid van 350 km/u!

10 roadsters

Na de ontwikkeling is Frédéric Genty, de oprichter van het merk, van plan om 15 voorbeelden van zijn coupé op de markt te brengen, en vervolgens nog eens 10 roadsters. Het project krijgt hulp van crowdfunding op het internet, dus het wordt afwachten…