Autosalon

Suzuki op het Autosalon van Brussel 2023

Gezien de gestegen autoprijzen, is het vooral voor particulieren een goede zaak dat er nog betaalbare merken zoals Suzuki bestaan. Op het Salon ligt de focus op verschillende modellen met hybride aandrijving.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 17 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

2022 was een moeilijk jaar voor Suzuki, vooral door de gekende problemen met de levering en de logistiek. In België daalde het aantal inschrijvingen van nieuwe Suzuki’s met 17,81 procent. Volgens de importeur gaat het tempo van de leveringen weer de goede kant op en is het einde van de tunnel dus in zicht.

Strong Hybrid

Op het Salon toont Suzuki zijn recentste modellen, met onder meer de Vitara en S-Cross. Die kregen vorig jaar een volledig nieuw hybridesysteem dat luistert naar de naam ‘Strong Hybrid’. Het omvat een nieuwe 1.5-benzinemotor, een elektromotor (33 pk) en een batterij (840 Wh). Samen leveren die 115 pk in de compacte cross-overs. Over een korte afstand kunnen ze elektrisch rijden. Wanneer de wagen uitbolt of remt, wordt de elektromotor als generator gebruikt en kinetische energie wordt omgezet in elektriciteit. ​

Advertentie – lees hieronder verder

suzuki-vitara-2021-01

Updates in maart

Suzuki heeft ook een partnership met Toyota, met als resultaat de gezinsbreak Swace (een zelfopladende hybride) en de Across (een plug-inhybride SUV). Je herkent ze ongetwijfeld als afgeleiden van de Toyota Corolla Touring Sports en Toyota RAV4. Goed om te weten, is dat beide modellen in maart 2023 een technische update krijgen.

swace

Geen Swift

Zoek niet naar de Swift op de stand, want die is afwezig. Daar is een goede reden voor: de kleine stadsrakker is helemaal uitverkocht. Gelukkig werkt Suzuki aan een opvolger, die later dit jaar voorgesteld wordt. In een tijd waarin steeds meer betaalbare stadswagens verdwijnen, kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon