Benzine

Benzinestations ‘gehackt’ om spotgoedkoop te tanken

In de Verenigde Staten werden vier personen gearresteerd omdat ze er met een bijzonder – hoogst illegaal – trucje in waren geslaagd om aan absolute spotprijzen hun benzinetanken vol te gooien.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 28/03/2022 | Leestijd: 2 min

De feiten gebeurden in minstens twee pompstations in Florida, aldus The New York Post, maar het zijn er waarschijnlijk nog een pak meer.

Een groepje slimmeriken had een manier gevonden om voor een fractie van de normale prijs te tanken met behulp van een speciaal apparaat dat in het vulpistool werd geplaatst en dat een onjuiste berekening van de hoeveelheid doorstromende benzine naar het betaalsysteem stuurde. Zo leek het alsof er veel minder werd getankt dan de werkelijke hoeveelheid en werd de rekening telkens teruggedrongen naar omgerekend enkele eurocenten per liter brandstof.

Advertentie – lees hieronder verder

Om de buit, die achteraf werd doorverkocht, zo groot mogelijk te maken, zakten ze niet met gewone personenauto’s maar met vrachtwagens en andere gigantische voertuigen naar de benzinestations af.

Niet de enige brandstofdiefstal

vol diesel diefstal

Deze vorm van fraude zou weleens kunnen toenemen, want ook in de VS zijn de prijzen aan de pomp gestegen. Uitbaters van tankstations zijn tegenwoordig extra op hun hoede, zeker nadat vorige week bekendraakte dat een bende zomaar eventjes 3.800 liter diesel had gestolen op een andere maar tevens zeer originele manier.

En in België?

Van tankstationfraude kennen we op de Gocar-redactie geen exacte cijfers, maar we weten wel dat brandstofdiefstal in België een ware plaag aan het worden is. Hoe zo’n praktijken in hun werk gaan, lees je in dit artikel.

Laat je nu vooral niet inspireren, want diefstal is een blijft strafbaar!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie