Benzine

Diesel wordt vrijdag goedkoper, maar benzine duurder

Op vrijdag 1 april daalt de prijs van een liter diesel weer aan de pomp. Dat is goed nieuws, behalve voor eigenaars van benzineauto’s, die dan weer meer zullen betalen voor hun liter loodvrije brandstof.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 31/03/2022 | Leestijd: 1 min

De energieprijzen blijven sterk fluctueren op de markten. Dit is het geval voor de gasprijs, maar ook voor de brandstoffen die vorige week weer begonnen te stijgen, met name diesel. Die laatste ging opnieuw door de grens van 2 euro/l, waarmee de inspanningen van de regering van enkele dagen eerder, die hadden geleid tot een forfaitaire accijnsverlaging van 17,5 eurocent, teniet werden gedaan.

Op en neer

essence benzine

Advertentie – lees hieronder verder

Aanstaande vrijdag 1 april (en dit is geen grap) zullen de spanningen op de markten van ruwe aardolie opnieuw een impact hebben op de prijzen aan de pomp. De FOD Financiën meldt een daling van de prijs van diesel met 10,4 eurocent, wat hem terug onder de symbolische grens van 2 euro brengt. De maximale officiële prijs is nu vastgesteld op 1.974 euro/liter.

Aan de andere kant stijgt de prijs van een liter benzine. Dit blijft echter beperkt tot 1 eurocent, d.w.z. een maximaal toegestane prijs van 1.839 euro/l voor super 95 E10 en 1.966 euro/l voor super 98 E5.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie