Buzz

Elektrische step haalt 104 km/u (!)

Elektrische steps winnen sterk aan populariteit, maar trekken ook veel cowboys aan die roekeloos en véél te snel rijden. Zo plukte de Mechelse politie een e-step uit het verkeer die een topsnelheid van maar liefst 104 km/u kon bereiken!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14/01/2022 | Leestijd: 2 min

De zachte mobiliteit wordt sterk gepromoot in en rond onze steden, maar tegelijk moet ook werk gemaakt worden van de sensibilisering rond een verantwoord gebruik van deze voertuigen.

Vooral de elektrische steps trekken waaghalzen aan die voor gevaarlijke situaties zorgen en heel wat ongevallen met ernstige verwondingen veroorzaken. Uiteraard gaan de meeste gebruikers er wellicht voorzichtig mee om, maar af en toe duiken er gevallen op die echt over de schreef gaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Dat kon de Mechelse politie vaststellen toen ze in een zone 30 km/u een stepper opmerkte die 43 km/u reed. Dat was niet alleen een overschrijding van de maximumsnelheid in die straat, maar bovendien mag een elektrische step maximaal 25 km/u bereiken. In de praktijk rijden echter vele steps te snel, want de begrenzer uitschakelen is een koud kunstje voor wie dat wil doen.

Step in beslag genomen

De nombreuses trottinettes électriques sont trafiquées et montent à des vitesses inavouables. La police de Malines a d’ailleurs enregistré un nouveau record : 104 km/h. Hallucinant !

Toch brak deze verbalisant alle records, want op de testbank in het politiecommissariaat bereikte deze e-step maar liefst 104 km/u, volgens het bericht van de Politiezone Mechelen-Willebroek. Aangezien de bestuurder ook geen rijbewijs had, geen helm droeg en ook geen verzekering had afgesloten, nam de politie de dure step meteen in beslag.

Hoewel een elektrische step in principe slechts maximaal 25 km/u mag rijden, raden de politie en de Fietsersbond toch aan om steeds een helm te dragen, omdat dit voertuig met zijn kleine wieltjes minder stabiel is dan een fiets en er daardoor meer ongevallen gebeuren, vaak met ernstige letsels. Om dan nog te zwijgen van de verhoogde risico’s met opgevoerde steps die soms vlot over de 100 km/u gaan, zoals in Mechelen nogmaals werd vastgesteld.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie