Buzz

Musk daagt Poetin uit voor man-tegen-man-gevecht

De miljardair en baas van Tesla heeft de Russische president uitgedaagd om fysiek met hem te vechten. De winnaar zou Oekraïne krijgen. Is dit een grap?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 17 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

Oorlogen zijn helaas vaak ego-conflicten. Dit is nu nogmaals aangetoond, zowel met de oorlog in Oekraïne die Vladimir Poetin voert, maar ook met de nogal verrassende reacties, waaronder die van Elon Musk, de flamboyante baas van Tesla.

Elon Musk

Advertentie – lees hieronder verder

De miljardair, die onder andere ook het bedrijf SpaceX runt, heeft Vladimir Poetin inderdaad uitgedaagd op Twitter. De Amerikaan stelt de Russische president een man-tegen-man-gevecht voor, een soort duel. Elon Musk is gewend aan ‘buzz’ op het internet en schreef zelfs een deel van zijn tweet in het Russisch om er zeker van te zijn dat hij begrepen zou worden. “Ik daag hierbij Vladimir Poetin uit in een man-tegen-man-gevecht. Met als inzet Oekraïne“, zei hij in zijn boodschap. Elon Musk vergat ook niet om de officiële account van het Kremlin te ‘taggen’.

Een reactie van Poetin?

Vladimir Putin

Natuurlijk verraste de tweet velen en vroegen men zich af of Musk dit serieus meende. De man gaf aan dat het inderdaad zo was. Duels waren tot hiertoe echter nooit een succes voor Musk, die ooit al eens een robbertje tegen een sumoworstelaar had gevochten. Toegegeven, de zakenman was erin geslaagd om de wereldkampioen te verplaatsen, maar brak daarbij zijn nekwervels, wat hem vervolgens zeven jaar lang pijn opleverde.

Hiermee is duidelijk dat Musk Oekraïne verdedigt en de Russische invasie aan de kaak stelt. Via zijn bedrijf StarLink, dat internetdiensten aanbiedt via satellieten die op lage hoogte cruisen, heeft Elon Musk al beloofd dat hij het Oekraïense volk weer met het internet zal verbinden. Natuurlijk heeft Vladimir Poetin nog geen enkel antwoord gegeven. Dit is waarschijnlijk normaal omdat Rusland de sociale netwerken heeft platgelegd.

I hereby challenge
Владимир Путин
to single combat

Stakes are Україна

— Elon Musk (@elonmusk) March 14, 2022

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon