Oldtimers

5 cabrio-youngtimers voor 5.000 euro

Deze vijf cabrio-youngtimers zijn ten onrechte vergeten of minder geliefd. Toch lonen ze de moeite, nu ze nog betaalbaar zijn.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 16 jun. 2023 | Leestijd: 5 min

Peugeot 206 CC

Toen hij in 2000 op de markt kwam, baarde de Peugeot 206 CC opzien als de eerste coupé-cabriolet voor het grote publiek. Het dak werd gemaakt door Heuliez en verdween in enkele seconden in de bagageruimte, zodat de passagiers van de buitenlucht konden genieten. De 206 CC, die aangedreven werd door de 1.6 en 2.0 benzine en de 1.6 diesel uit de gewone 206, kende een succesvolle carrière tot 2007. Dan nam de 207 CC zijn rol over. Hoewel de 206 CC geen geweldige prestaties of ruimte bood (de achterbank was geschikt voor wat bagage of kleine dieren), was hij gemakkelijk en zuinig in gebruik. Het goede nieuws is dat er nog veel exemplaren tweedehands verkrijgbaar zijn en dat de prijzen laag liggen. Je kiest het best voor benzinemotoren, die nog enkele jaren toegelaten zijn in de LEZ.

Peugeot 206 avant

Advertentie – lees hieronder verder

Opel Tigra TwinTop

Terwijl de eerste generatie van de Opel Tigra een kleine coupé voor jonge klanten was, werd de tweede omgevormd tot een coupé-cabriolet met de naam TwinTop, waarvan het platform gedeeld werd met de Corsa C. Net als bij de Peugeot 206 CC werd het dak vervaardigd door het Franse bedrijf Heuliez. Door de sluiting van Heuliez in 2009 en de slechte verkoopcijfers van de Tigra TwinTop werd de productie dat jaar stopgezet. Naast een 1.3-dieselmotor van Fiat (die je beter negeert) biedt de Tigra TwinTop de keuze uit twee benzinemotoren met zestien kleppen: 1.4 (90 pk) of 1.8 (125 pk).

Tigra twintop avant

Smart Roadster

De Roadster, het tweede model dat Smart lanceerde, gebruikte dezelfde ingrediënten als de City Coupé, namelijk een Tridion-structuur, carrosseriepanelen uit composietmateriaal en een kleine driecilindermotor achter de zetels. De Roadster woog slechts 790 kg en werd verkocht met een 698 cc-benzinemotor die 61 of 82 pk leverde. De Brabus-versie leverde dan weer 101 pk. De Roadster heeft een vreselijke gerobotiseerde versnellingsbak en schakelt erg traag, maar het lage gewicht, de zeer directe besturing en het kartingachtige onderstel maken deze auto erg leuk. Een soort verkleinde Lotus Elise, al zijn de prestaties veel bescheidener…

Smart Roadster

VW New Beetle Cabrio

De New Beetle staat op het platform van de Volkswagen Golf IV en paste in de retrotrend aan het einde van de jaren negentig. Net als bij de Kever waar hij op lijkt, was er vanaf 2004 ook een cabriolet. Deze auto, die in Mexico gebouwd werd, kan vier personen vervoeren maar de afwerking haalde niet het niveau van andere Volkswagen-modellen, waardoor het succes in Europa uitbleef. Als occasie is dit een goede deal aangezien de prijzen zeer laag liggen. Voor zo’n aantrekkelijke auto is het echt een koopje.

Beetle avant

Saab 9-3 Cabrio

De ondergang van Saab in 2016 liet een leemte achter in de automarkt. De Zweedse auto’s waren uniek door hun ontwerp, algemene concept en filosofie. Je houdt ervan of je haat ze. Bij Gocar.be waren we fan en daarom hebben we besloten om de 9-3 Cabrio te vermelden in dit lijstje van betaalbare cabriolets. Voor 5.000 euro koop je een prachtige auto met een lage kilometerstand. Met deze auto kun je laten zien dat je anders bent en genieten van het ruime, gezellige interieur. Een must-have als je je cabriolet met het hele gezin wilt delen…

Saan 9-3 avant

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon