Oldtimers

Treed met deze Land Rover in de voetsporen van Elisabeth II!

Op de veiling tijdens de Goodwood Revival zal Bonhams een zeer originele Land Rover uit 1953 aanbieden. Dit voertuig werd gebruikt door Elizabeth II en prins Philip.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 5 sep. 2023 | Leestijd: 2 min

Het is geen geheim dat koningin Elizabeth II van Engeland en haar man, prins Philip, allebei grote fans waren van Land Rovers, waarvan ze er tientallen bezaten. Ze gebruikten ze in hun privéleven, maar ook tijdens hun koninklijke taken. Dit was ook het geval met het voertuig waar we hier tonen en dat op 9 september te geveild wordt bij Bonhams.

Land Elisabeth II archive

Advertentie – lees hieronder verder

Een uitzonderlijke tournee

Tijdens hun Commonwealth-tournee van 1952 tot 1954 nam het Britse koningspaar een aantal ceremoniële voertuigen mee in hun bagage, waaronder deze Land Rover Series 1, waarvan er 6 speciaal werden gebouwd om troepen in Australië te schouwen of om langs de menigten te rijden.

Land Elisabeth II arriere

Luxueuze Land Rover

Vergeleken met een standaard Land Rover, verschilt deze in het feit dat het koetswerk aan de achterkant een speciale behandeling heeft gekregen, met nu een kleine deur, een speciale opstelling om rechtop te staan en je vast te houden, evenals twee stoelen. Dit voertuig is een paar jaar geleden in Australië gerestaureerd en maakt deel uit van een collectie van een Britse liefhebber. Volgens Bonhams zijn er slechts twee exemplaren bewaard gebleven. De geschatte opbrengst ligt tussen € 93.500 en € 140.300.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon