Elektrisch

D’Ieteren op markt van zonnepanelen en thuisbatterijen

D’Ieteren heeft het bedrijf Go-Solar overgenomen, dat zonnepanelen en thuisbatterijen installeert. Het doel: het ecosysteem rond de elektrische auto versterken en het aanbod aantrekkelijker maken in tijden van dure energie.

Geschreven door David Leclercq | 23/06/2022

D’Ieteren heeft via zijn dochterbedrijf EDI (Electric by D’Ieteren) de installateur van zonnepanelen en thuisbatterijen Go-Solar overgekocht. Deze overname moet het ecosysteem van EDI versterken, dat zich tot nu toe beperkte tot de controle, de installatie van laadpunten en de facturatie van de elektriciteitskosten aan bedrijven in het geval van een bedrijfswagen.

Wanneer je een elektrische of plug-inhybride auto koopt bij D’Ieteren, kun je voortaan ook rekenen op een bijhorende dienst om zonnepanelen te integreren of zelfs een thuisbatterij om zelf elektriciteit op te slaan, net zoals bij Tesla, om een bekend voorbeeld te noemen.

Advertentie

Leider in België

Dankzij deze overname wil de D’Ieteren-groep “een leiderspositie innemen in België voor de installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen die toelaten om de zelfconsumptie van de productie van groene energie te optimaliseren”, geeft D’Ieteren aan. Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren, verklaart: “De overname van Go-Solar door EDI is een strategische zet die zal helpen om de elektromobiliteit in België te promoten door de klantenervaring te vereenvoudigen via een integraal aanbod. Ze draagt bij aan een verkleining van de koolstofvoetafdruk van mobiliteit en past volledig bij onze missie om te werken aan een vlotte en duurzame mobiliteit voor iedereen.”

Go-Solar is een toonaangevende installateur die vooral actief is in Vlaanderen, maar zijn activiteiten binnenkort wil uitbreiden naar het hele land. D’Ieteren koopt 100 procent van de aandelen van Go-Solar, maar het huidige management heeft zijn bekwaamheid bewezen en blijft op post. De overname is vergelijkbaar met de integratie van een nieuwe start-up binnen Lab Box, het ‘laboratorium’ van start-ups dat deel uitmaakt van D’Ieteren en de mobiliteit van morgen aanpakt. Maar er is een verschil: het gaat niet zozeer over een mobiliteitsinstrument op zich, maar eerder om energieproductie, een van de schakels die mobiliteit mogelijk maakt.

Natuurlijk wordt D’Ieteren geen concurrent van Engie of Luminus, maar het voegt een ervaring toe aan de elektromobiliteit, namelijk een zekere energieonafhankelijkheid.

Pour parfaire l’écosystème de la voiture électrique, D’Ieteren va placer des panneaux solaires et des batteries à domicile.

De overname is ook een stap in de richting van de smart grid, het toekomstige intelligente stroomnet dat ook de batterij van de elektrische auto zal gebruiken als energiebron in het huishouden.

“Voertuigen met een oplaadaansluiting zullen tegen 2025 wellicht goed zijn voor 50 procent van de verkoop van nieuwe voertuigen. Met de overname van Go-Solar willen wij het leven van onze klanten vergemakkelijken door een volledig elektrisch ecosysteem aan te bieden”, zegt Nicolas Paris, CEO van EDI. Een interessante operatie dus die de waardepropositie van D’Ieteren Automotive zal versterken en bovendien als een nieuwe hefboom kan fungeren binnen de wereldwijde energietransitie.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's