1. Twee koffers

GT trunk rear

De McLaren GT beschikt over twee kofferruimtes: één achteraan (420 l) en één vooraan (150 l). Voor een supersporter is dat heel wat laadvolume…

Trunk GT

2. Gewicht bespaard

GT

De GT bevat heel veel koolstofvezel en niet in het minst om het totaalgewicht te drukken. McLaren heeft het over 1.530 kg, wat zeker niet veel is voor een 4,68 meter lange coupé voorzien van een dikke V8.

3. Breed bereik

GT McL

Die V8 waarvan net sprake is dubbel geblazen, telt 4 liter cilinderinhoud en produceert 620 pk en 630 Nm koppel. En aangezien de GT werd ontworpen voor dagelijks gebruik, is bijna alle trekkracht beschikbaar vanaf 3.000 tr/min. Netjes.

4. Dik in de kleren

interior GT

McLaren kondigde aan dat de GT er warmpjes bij zal zitten wat de uitrusting betreft. Noteer: een glazen panoramadak, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, een nieuw infotainmentsysteem dat sneller werkt dan dat van de andere modellen van de fabrikant, een GPS en airco in twee zones.

5. Minder trillingen

Mclaren GT dust

Om het comfortniveau aan boord zo hoog mogelijk te houden, hebben de ingenieurs ervoor gekozen om minder stijve motorsteunen te gebruiken dan in andere McLarens en dit om trillingen en geluid te beperken.