1. Niet groter, wel ruimer

Hoewel zijn afmetingen bijna identiek zijn aan die van de vorige generatie, biedt de nieuwe Evoque meer beenruimte dankzij de 20 mm langere wielbasis. Ook de koffer is 10% groter, met een totale capaciteit van 591 liter.

2. Hybride

Vanaf de lancering is de Evoque verkrijgbaar in een lichte hybridevorm, zowel op benzine als op diesel. Zo kan energie die normaal gesproken verloren gaat tijdens de vertraging worden opgeslagen in batterijen. Het verbruik zou hierdoor iets lager moeten liggen. Uiteraard staat er ook een plug-inhybride op de planning. Die versie zou 12 maanden na de release verschijnen.

3. Alle terreinen

Hoewel de Evoque in principe een SUV is, wordt er toch zoiets als ‘Terrain Response 2’ aangeboden op de vierwielaangedreven versies. Dit systeem werd in eerste instantie ontwikkeld voor de grote Range Rover en scant de ondergrond om vervolgens de parameters van de wagen automatisch aan te passen.

4. Onzichtbare motorkap

De Evoque is de eerste SUV ter wereld die is uitgerust met wat men Ground View-technologie noemt. Het maakt de motorkap ‘onzichtbaar’ door een 180°-weergave van wat er onder de voorkant van de auto te zien is, allemaal op het bovenste navigatiescherm. Ideaal om bijvoorbeeld de kleine paaltjes in de stad te vermijden!

5. Majordome

Het nieuwste model van Land Rover is daarnaast ook uitgerust met Smart Settings, een soort digitale butler die de voorkeuren van elke bestuurder behoudt, zoals voor de stoel, stuurkolom, muziek en klimaatinstellingen.