Camaro gaat topless

Chevrolet heeft niet de gewoonte om op zich te laten wachten. Midden mei heeft de constructeur de zesde generatie Camaro onthuld en gisteren was al de cabrioversie te zien. De wagen moet begin 2016 op de Europese markt debuteren en zal volgende zomer ongetwijfeld het mooie weer maken.

Gepubliceerd op 25 juni 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Camaro gaat topless

We weten nu al dat deze pony car de vormtaal van de bijzondere coupé overneemt en hij zal maar liefst 90 kg minder wegen dan het actuele model.

Er is geen sprake van een hard wegklapdak want de constructeur voorziet een stoffen dakconstructie. Het is uiteraard vervaardigd uit verschillende lagen om zowel een akoestische als een thermische isolatie te realiseren. Het grote voordeel van een soepel dak, is dat het erg dun blijft en de vorm van de wagen respecteert. Het systeem verschilt niet fundamenteel van het actuele model. Toch verdwijnen de dakgrendels en kan je het dak ook al rijdend elektrisch openen tot een snelheid van 48 km/u. Als de wagen geparkeerd is, kan je het dak ook via de afstandsbediening sluiten of openen.

Onder de motorkap van deze Camaro vinden we dezelfde motoren als in de coupé. Er is dus keuze uit een tweeliter viercilinder turbomotor (275 pk en 400 Nm), een 3,6 liter grote V6 (335 pk en 385 Nm) en een 6,2 liter grote V8 (455 pk en 617 Nm).

Zou u voor een open of een gesloten Camaro gaan ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar marketplace
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Chevrolet voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.