Extreme V12-supercar komt uit… Wallonië!

Na tal van uitzonderlijke motorfietsen te hebben geproduceerd, presenteert de Belgische ontwerper Frédéric Bertrand, bijgenaamd Krugger, nu ook een unieke vierwieler. Dat model heet Krugger FD en is geïnspireerd op bolides uit de jaren dertig. En de motor? Een twaalfcilinder van Bentley!

Extreme V12-supercar komt uit… Wallonië!

Totale verrassing

Deze auto is het resultaat van een bestelling van twee Luikenaars: François Fornieri en André Dupont, waarvan de initialen overeenkomen met de naam van de auto. Om het werk van de kunstenaar niet in de weg te staan, gaven ze Krugger carte blanche en kregen ze de auto pas op het allerlaatste moment te zien…

Inspiratie uit de jaren ’30

De Krugger FD is volledig met de hand gemaakt en van de beste materialen. Zijn stijl is geïnspireerd op die van de gestroomlijnde bolides uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De blauwe lak doet meteen denken aan de legendarische Bentley Blue Train.

Bentley V12

François Fornieri, CEO van Mithra, is een rasechte Ferrari-liefhebber. Toch ligt er geen blok van dat merk in de Krugger FD. Waarom niet? Simpelweg omdat Ferrari in de jaren dertig nog niet bestond. Het is dan maar 750 pk sterke 6-liter V12 van Bentley geworden…

Snelheidsmonster

750 pk is gigantisch veel, zeker als je weet dat de Krugger FD maar 1.250 kg op de weegschaal legt. Deze Luikse trots zal dus bijzonder snel zijn, al kan je je ook afvragen of er ook effectief mee gereden zal worden.

Zoute of Brussel

Wie dit kunstwerk-op-wielen met eigen ogen wil bewonderen, heeft binnenkort twee mogelijkheden. Eerst dit weekend, tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke, en in januari op het Autosalon van Brussel, tussen de rest van de Dream Cars.

Copyright foto’s : Thierry Dricot