Nieuwe technologie

Kan de iPhone 14 levens redden in de auto?

De iPhone 14, die op 7 september werd voorgesteld, bevat tal van nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om een verkeersongeval te herkennen en alarm te slaan. Kunnen hiermee levens gered worden in de auto?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 12/09/2022 | Leestijd: 3 min

Elk jaar worden op befaamde Apple Keynotes de nieuwigheden voor het komende jaar onthuld. En het geen verrassing dat het merk met de appel zijn nieuwe iPhone heeft onthuld, intussen al de 14e in de reeks. De iPhone is de pionier onder de smartphones en is steeds blijven evolueren sinds zijn introductie in 2007. Het toestel is duidelijk geëvolueerd qua ontwerp, maar ook voor zijn steeds geavanceerdere softwaregedeelte.

Zoals verwacht biedt versie 14 van de iPhone weer tal van nieuwigheden, waaronder een nogal verrassend item: de mogelijkheid om een verkeersongeval te detecteren. Concreet gebeurt dit dankzij de aanwezigheid van nauwkeurigere sensoren, waardoor de telefoon in staat is om een verkeersongeval te identificeren, wanneer het toestel zich aan boord van het betrokken voertuig bevindt.

Advertentie – lees hieronder verder

In dat geval zal de telefoon automatisch een beveiligingsprotocol starten door een waarschuwingsbericht weer te geven en te wachten op een reactie van de gebruiker die binnen 10 seconden na de detectie moet worden gegeven.

Alarm zelfs zonder netwerk

Des vies sauvées grâce à l’iPhone 14 ?

In het geval dat de eigenaar niet reageert op het verzoek van de telefoon, wordt de beveiligingsprocedure meteen gestart en resulteert dit in een automatische alarmmelding aan de lokale hulpdiensten, omdat de telefoon natuurlijk in staat is om de locatie van de plaats van de ongeval nauwkeurig door te geven.

Het goede nieuws is dat deze functie operationeel blijft, zelfs als er geen netwerkdekking aanwezig is, want de iPhone 14 gebruikt een satellietverbinding. Althans in de Verenigde Staten, want in Europa is die nog niet beschikbaar, aangezien nog moet worden nagegaan of deze functie ook compatibel is met onze huidige technologieën en wetgeving.

Echt handig?

Des vies sauvées grâce à l’iPhone 14 ?

We kunnen ons de vraag stellen over het nut van deze nieuwe functie van de iPhone 14 en het vermogen om levens te redden. Want dit apparaat is alleen nuttig aan boord van voertuigen ouder dan 4 jaar, omdat Europa sinds 2018 vereist dat nieuwe voertuigen worden uitgerust met een noodoproepsysteem dat wordt geactiveerd zodra de airbags zijn geactiveerd. Zodus zou de functie van de iPhone 14 dubbel werken. Ter herinnering, de startprijs voor de iPhone 14 bedraagt 1.019 euro

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie