VW en Toyota geven Tesla-superioriteit toe…

Het Japanse tijdschrift Nikkei Business heeft een Tesla 3 helemaal uit elkaar gehaald en de onderdelen getoond aan ingenieurs van enkele bijzonder populaire merken. Die mensen konden hun verbazing niet onder stoelen of banken steken…

VW en Toyota geven Tesla-superioriteit toe…

Om de geheimen van Tesla’s technologie te ontsluieren, heeft Nikkei Business niet geaarzeld om een Tesla 3 van de nieuwste generatie aan te schaffen en deze vervolgens volledig te ontmantelen. Het Japanse tijdschrift zegt dat het de chips liet zien aan een Toyota-ingenieur die daarna hetvolgende gezegd zou hebben: “Wij zijn niet in staat om hetzelfde te doen”. Volgens Nikkei Business is Tesla’s hardware-software-integratietechnologie van het allerhoogste niveau, wat de straffe prestaties van de automodellen verklaart.

Een andere ingenieur, deze keer van Volkswagen, schat dat het Amerikaanse bedrijf op het gebied van onder andere autonoom rijden bijna 6 jaar technologische voorsprong heeft op andere constructeurs. In een relevante analyse schrijft Nikkei Business het succes van Tesla toe aan het feit dat het in de eerste plaats een technologiebedrijf is dat auto’s bouwt, en niet andersom.