Verkeersveiligheid

Dodelijk ongeval E40: tientallen ‘ramptoeristen’ worden vervolgd

Twee mensen zijn maandag om het leven gekomen bij een ongeluk op de E40. Veel toeschouwers filmden het tafereel, wat volstrekt verboden is. De bestuurders in kwestie zullen zwaar gestraft worden en niet zonder reden.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 23 aug. 2022 | Leestijd: 2 min

Afgelopen maandag zijn twee mensen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de snelweg E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden. Natuurlijk vormde zich een file waarin zich jammer genoeg ook ramptoeristen bevonden die het niet konden laten om de nasleep van het incident te filmen.

Die ‘pottenkijkers‘ werden inmiddels door de politie geïdentificeerd en zullen een boete van 174 euro in de bus krijgen (overtreding van de derde graad). Wie ze niet betaalt, krijgt een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen wegens het in gevaar brengen van anderen. Wie effectief naar de rechtbank moet, riskeert een rijverbod van ten minste acht dagen en een extra boete.

Advertentie – lees hieronder verder

Gerechtvaardigde sancties

accident

Deze sancties worden gerechtvaardigd door de rechtbanken, die enerzijds van oordeel zijn dat dit een gebrek aan respect is voor de slachtoffers van het ongeval en hun familieleden, en anderzijds dat dit soort gedrag een ernstig gevaar vormt voor de verkeersveiligheid. Het is immers niet zonder gevaar dat een bestuurder foto’s of dergelijke neemt in de omgeving van een ongeval.

Wie dat wel doet, kan minder gepast reageren op gevaren in het verkeer. Dat is de reden waarom worden regelmatig strenge controles uitgevoerd (waarbij bekeuringen worden uitgeschreven aan bestuurders die filmen of foto’s nemen).

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon