Auto-industrie

80% van alle Porsches elektrisch tegen 2030

Op zijn jaarlijkse conferentie sprak Porsche over zijn strategie voor de toekomst die, zoals te verwachten, voor het overgrote deel elektrisch zal zijn. In de tussentijd gaan de zaken beter dan ooit voor de fabrikant uit Stuttgart.

Geschreven door Maxime Hérion | 19/03/2022

In 2021 leverde Porsche wereldwijd 301.915 voertuigen af, wat een absoluut record is aangezien de kaap van 300.000 eenheden in zijn geschiedenis nog nooit was overschreden.

De best verkochte Porsche-modellen zijn niet verrassend de SUV‘s Macan (88.362) en Cayenne (83.071), al doet de Taycan het ook extreem goed. De verkoopcijfers van de eerste 100% elektrische auto van het merk zijn meer dan verdubbeld, tot 41.296 eenheden, en daarmee haalde hij zelfs de iconische 911 in, hoewel die laatste met 38.464 eenheden óók een nieuw record vestigde. Een complete goednieuwsshow, zeg maar.

Advertentie

Taycan usine

Op alle continenten gegroeid

Porsche breekt overal ter wereld serieuze potten. De grootste markt is al enkele jaren China met bijna 96.000 leveringen, een stijging van 8% ten opzichte van 2020.

De legendarische constructeur groeit ook snel in Noord-Amerika: in de VS steeg het aantal leveringen zelfs met 22%, tot meer dan 70.000 eenheden. Last but not least, blijft Porsche ook in Europa scoren: alleen al in Duitsland ging het aantal nieuwe inschrijvingen met 9% naar boven, tot bijna 29.000 exemplaren.

Porsche Taycan Sport Turismo

Vorig jaar was al bijna 40 procent van alle nieuwe wagens die in Europa werden geleverd ten minste gedeeltelijk elektrisch, hetzij plug-in hybrides of volledig elektrische modellen. Bovendien heeft Porsche aangekondigd dat het van plan is om tegen 2030 volledig koolstofneutraal te zijn, ook wat de productie betreft. Het merk wil dan ook alleen nog maar ‘groene’ leveranciers.

Meer elektrische modellen op komst

“We intensiveren ons elektrische offensief: tegen het midden van het decennium willen we onze 718 met middenmotor uitsluitend in een volledig elektrische vorm aanbieden,” zei Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche.

Porsche Mission R

“In 2025 moet de helft van alle nieuwe Porsche-verkopen bestaan uit geëlektrificeerde voertuigen”, besloot Oliver Blume. “En tegen 2030 moet het aandeel van alle nieuwe Porsches met een 100% elektrische aandrijving meer dan 80% bedragen.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook