Auto-industrie

Alfa Romeo wil jaarlijks een nieuw model lanceren

Neemt het merk Alfa Romeo na enkele moeilijke jaren een nieuwe start? Het lijkt erop, want het nieuwe management kondigt aan vanaf 2022 jaarlijks één nieuw model te willen lanceren.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 13/10/2021 | Leestijd: 3 min

Voor Alfa Romeo is het al 20 jaar ploeteren. Op de rand van een faillissement wist het merk uit Varèse eind jaren 1990 weer overeind te krabbelen met de prachtige Alfa 156, die snel gezelschap kreeg van de 147.

Alfa Romeo 147 GTA

Advertentie – lees hieronder verder

Deze episode bleef helaas zonder vervolg, want de 159 die grote ambities had wist nooit te overtuigen, evenmin als de huidige Giulia, waarvan toch hallucinante sportversies bestaan.

Alfa Giulia GTAm

Al 5 jaar lang heeft Alfa Romeo geen grote nieuwigheid meer onthuld, want de jongste telg is de Stelvio SUV. Onder deze omstandigheden is het begrijpelijk dat de zaken niet beter draaien. Vandaag heet het geluk van Alfa waarschijnlijk Stellantis en … Jean-Philippe Imparato, de voormalige CEO van Peugeot, die begin 2021 de teugels van Alfa overnam.

Het is duidelijk dat de man geen tijd heeft verspild en hij van plan is Alfa om er weer bovenop te helpen door te doen wat altijd al had moeten gebeuren: het gamma uitbreiden. Ook kondigde hij de lancering aan van één nieuw model per jaar vanaf 2022.

De Tonale eerst

new alfa romeo suv

Alfa kondigt al enkele jaren de komst van een compacte SUV aan. Dit project werd in 2002 geïnitieerd met de Kamal, een conceptcar die uiteindelijk nooit het daglicht zag. Een ernstige strategische fout als we zien hoe het vandaag storm loopt voor deze niche.

Alfa Kamal

Net om deze reden kondigde Jean-Philippe Imparato aan dat zeker een compacte SUV als eerste gelanceerd zal worden. Het zou een model worden dat nauw aansluit bij de Tonale die in 2019 werd onthuld. Dit model komt er dus aan, ook al is het vertraagd, onder meer omdat Imparato het niveau van de plug-in hybride versie onder dat van de concurrentie achtte. Hij weet tenminste wat hij wil!

In 2023 naar de stad

Het jaar daarop, in 2023, zou Alfa opnieuw een SUV onthullen, maar dan één met een stedelijke roeping. In 2024 zou het merk dan de vervanger van de Giulietta lanceren, en misschien in deze flow ook de nieuwe Giulia en Stelvio die dan op de nieuwe platforms van de Stellantis-groep zullen rusten.

Dit zal ook het begin zijn van een nieuw tijdperk, want Alfa Romeo treedt in de voetsporen van Audi en heeft aangekondigd dat het in 2027 een 100% elektrisch merk zal worden.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie