Automarkt

Oldtimers en toeleveranciers: een love story!

De markt van oldtimers is lucratief, zowel voor de constructeurs als voor de toeleveranciers die er ook hun graantje van meepikken.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 24 jul. 2021 | Leestijd: 3 min

Oldtimers blijven verleiden. De voorbije jaren is deze markt aanzienlijk gegroeid, waarschijnlijk omdat meer mensen hun geld in waardevolle spullen willen investeren, terwijl anderen zich gewoon op een bijzondere manier willen verwennen en van eenvoudige dingen willen genieten.

Deze hype heeft natuurlijk geleid tot een nieuwe betrokkenheid van de constructeurs die hun afdeling “classics” hebben opgericht of ontwikkeld, zoals onlangs ook Peugeot l’Aventure. En om de markt nieuw leven in te blazen, aarzelen sommigen zelfs niet eens om kleine series opnieuw te lanceren tegen waanzinnig hoge tarieven (Jaguar, om geen namen te noemen).

Advertentie – lees hieronder verder

Ook de toeleveranciers

In dit kleine universum doen niet alleen de constructeurs goede zaken. Ook de toeleveranciers van allerlei onderdelen en uitrusting spelen een zeer centrale rol in deze economie.

Dit is onder meer het geval voor koetswerkonderdelen of mechanische componenten die soms zeer zeldzaam zijn. Als gevolg hiervan pakken de toeleveranciers de bevoorradingsproblemen aan met de productie van onderdelen waarnaar een sterke vraag bestaat.

De merken zijn dus niet de enigen die in dit avontuur betrokken zijn. Ze hebben de toeleveranciers nodig die een cruciale rol spelen, vooral op bepaalde gebieden, zoals de carrosserie en de mechaniek. Omdat sommige onderdelen schaars zijn geworden, wordt het voor heel wat eigenaars moeilijk om ze te pakken te krijgen. En dit geldt voor zowel youngtimers als oldtimers.

E-commerce

Tegenwoordig maakt de e-commerce het natuurlijk gemakkelijker en is het mogelijk om onderdelen aan de andere kant van de planeet te vinden en ze eenvoudig thuis te laten bezorgen. De gespecialiseerde merken zijn divers en vind je overal: er zijn Duitse, Italiaanse, Engelse, maar ook Franse, Amerikaanse of Japanse bedrijven.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon