Auto-industrie

Tesla heeft strijd in Duitsland gewonnen

Tesla heeft de strijd gewonnen tegen twee Duitse ngo’s die de legitimiteit van de tijdelijke bouwvergunning voor de nieuwe Gigafactory in de buurt van Berlijn aanvochten.

Geschreven door Maxime Hérion | 03/08/2021

De Tesla Gigafactory nabij Berlijn, die op 1 juli jongstleden de deuren had moeten openen, is nog steeds niet af. Dat komt door een reeks juridische problemen die de bouw ervan hebben verhinderd.

Gigafactory Duitsland

De wind lijkt nu toch eindelijk in Tesla’s voordeel te draaien. De Californische onderneming heeft zopas zijn gelijk gehaald tegen de ngo’s Grüne Liga en Nabu, die beroep hadden aangetekend tegen de door de autoriteiten van de regio Brandenburg tijdelijk afgegeven vergunning.

Verdacht van vervuiling

De twee milieu-ngo’s beschuldigden Tesla ervan vervuiling te verbergen. Uiteindelijk oordeelde de rechtbank dat “er geen duidelijke bewijzen zijn”.

Nog een lange weg te gaan

De Tesla-fabriek die de Model Y voor de Europese markt zal produceren, was aangekondigd in 2019 en zou 5,8 miljard dollar gaan kosten, maar de constructie ervan werd vertraagd door de Covid-19-gezondheidscrisis en talloze acties van lokale ngo’s en bepaalde Duitse overheidsinstanties.

Hoewel deze specifieke strijd is gewonnen, lijkt het erop dat het laatste woord nog niet werd uitgebracht. Er worden namelijk nog gerechtelijke stappen verwacht, die de opening van de Duitse Gigafactory alweer riskeren uit te stellen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook