Autotests

Article image

TEST Abarth 595 Esseesse: Duivels!

Met de 595 Esseesse viert Abarth zijn 70ste verjaardag. Het gaat dan ook om de krachtigste versie uit het assortiment. Maar wat is er zo bijzonder aan aan deze kleine maar gespierde Italiaan?

Article image

TEST Mercedes Marco Polo V300d: Glamper bij uitstek

Nog nooit van ‘glamping’ gehoord? Da’s de samentrekking van ‘glamour’ en ‘camping’, oftewel kamperen zonder aan comfort in te boeten. De Mercedes Marco Polo in een notendop?

Article image

TEST Fiat Tipo Sport: Sportkleding voor een prikje

Fiat heeft zopas een Sport-uitvoering aan het Tipo-gamma toegevoegd. Dit nieuwe uitrustingsniveau wordt gekenmerkt door een meer verfijnde uitstraling.

Article image

TEST Kyburz eRod Fun: Gebouwd door Zwitsers (of door jezelf)

Wie Zwitserland zegt, denkt aan kaas, chocolade en horloges maar zeker niet aan auto’s. Nochtans worden er in dat land effectief vierwielers gemaakt – elektrische bovendien – net als delen ervan die je vervolgens zelf met elkaar in verbinding mag brengen. Meer uitleg nodig?

Article image

TEST Honda e: Bijna klaar!

Op de Frankfurt Motor Show van 2017 verraste Honda vriend en vijand met de Urban EV Concept, een elektrische stadsauto met een heerlijke retrolook. De beslissing om het karretje in serie te produceren viel snel en bijna twee jaar later is het model bijna klaar om in showrooms te schitteren. Wij kregen alvast de kans om een van de prototypes te besturen dat zich in de allerlaatste stadia van zijn ontwikkeling bevond.

Article image

TEST Mercedes GLS: S-Klasse in SUV-modus

Aan de top van het SUV-gamma heeft Mercedes een nieuwe GLS klaar, als antwoord op de BMW X7. Net als laatstgenoemde tart de mastodont met de ster in zijn logo alle wetten van de fysica en moet hij in de eerste plaats comfortabel zijn.

Article image

TEST Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition: Machtig!

De Velar SV onderscheidt zich van de rest van het Velar-gamma door uit te pakken met de 5-liter V8 compressor uit de F-Type SVR, goed voor… 550 pk!

Article image

TEST Mercedes GLC: Veel aanpassingen!

Toen we op de bijgespijkerde GLC onlangs voor het eerst gingen bekijken, hadden we geen idee dat er zoveel was veranderd. Je zal zelf versteld staan…

Article image

TEST VW Grand California: Ook om te ‘glampen’

De Volkswagen California heeft er zonet een grote broer bijgekregen en die heet… Grand California. Is dit dan de ultieme reismachine? Wij probeerden hem uit tijdens een driedaagse tocht richting Gran Canaria…

Article image

CIRCUITTEST Toyota Supra: Succesvolle terugkeer?

De Supra verdween in 2002 uit de Toyota-catalogus maar is nu helemaal terug van weggeweest. Bovendien is deze vijfde generatie spraakmakend geworden: hij bevestigt de vernieuwde creativiteit van de fabrikant, al verrast hij in de eerste plaats toch met zijn technische inhoud.

Article image

TEST Opel Corsa prototype: culturele revolutie

Zoals we van Opel gewend zijn, heeft de fabrikant ons uitgenodigd om de volgende Corsa uit te proberen terwijl het model nog in volle ontwikkeling is. Voor ons de ideale kans om hem op voorhand te ontdekken maar ook om de culturele revolutie in Rüsselsheim uit eerste hand te ervaren. Meer uitleg!

Article image

TEST Ford Focus ST: gerustgesteld…

Enkele weken voor de eerste officiële testritten heeft Ford ons exclusief laten kennismaken met de nieuwe Focus ST, in het Lommelse testcentrum om precies te zijn. En ja, we zijn gerustgesteld.

Article image

TEST BMW 320d: nog steeds de referentie?

Er was een tijd waarin de BMW 320d te boek stond als dé referentie wat middenklasse premiumberlines betreft. Je zou kunnen stellen dat dat nog steeds zo is, al mag je je ook afvragen of die diesel nog op zijn plaats hoort. Hierbij ons oordeel.

Article image

TEST Audi S7 Sportback: glorieuze TDI

De nieuwe S7, S6 en SQ5 beschikken allemaal over hetzelfde revolutionaire motorontwerp en neen, dat blok draait niet op benzine. Onder de kap van deze snelle Audi’s ligt tegenwoordig een V6 TDI voorzien van een elektrische compressor. Je leest het goed.

Article image

TEST Renault Clio: bank naar voor

Met 100% nieuwe onderdelen is de nieuwe Clio geen gerestylede versie van het oude model, ook al lijkt dat misschien zo. Hij is lager en korter maar zag zijn kofferdrempel toch met enkele centimeters stijgen, een aanpassing die volgens de fabrikant noodzakelijk was om te kunnen voldoen aan nieuwe veiligheidsnormen. Geen verrassend ontwerp dus, wel een verleidelijk. Maar hoe rijdt de nieuwe Clio? Tijd voor een eerste testrit…