Autotests

Article image

TEST Volvo V60 Twin Engine: ecodriften!

De Cross Country mag dan niet als hybride beschikbaar zijn, de klassieke V60 break is dat wel en meer bepaald de T8 Twin Engine. Een zeer krachtige auto bovendien.

Article image

TEST Kia e-Niro: aangenaam EN redelijk

Na de hybride en de plug-in hybride krijgen we hier met de 100% elektrische versie van de Kia Niro te maken. Staat dit Zuid-Koreaanse merk op het punt om een referentie te worden op gebied van EV’s?

Article image

TEST VW Golf GTI TCR vs VW Golf GTI TCR: de gemeenste GTI’s!

Bij VW wordt 2019 het jaar van de nieuwe Golf, de 8ste generatie intussen. In afwachting daarvan wordt de huidige GTI nog een laatste keer in een TCR-versie uitgebracht. Daarmee wordt een eerbetoon gebracht aan de ook in deze test onderzochte raceversie van die GTI TCR. Hoe dicht ze bij elkaar staan? Dat wilden we absoluut uitzoeken…

Article image

TEST Volvo V60 Cross Country: beter dan een SUV?

In deze “CC”-versie rolt de V60 zijn mouwen op en ruilt hij zijn gelakte schoenen in voor combat shoes met pinnen erin. Wij gingen hem rond de poolcirkel van jetje geven!

Article image

TEST Renault Espace 2.0 Blue HDI: hoger mikken

Toen Renault in 2015 de nieuwe Espace en Talisman presenteerde, had het merk de ambitie om een heel aantal bestuurders af te snoepen van premiummerken. Met één ding hadden de Fransen echter geen rekening gehouden.

Article image

TEST Ford S-Max: een beetje Mustang in je monovolume?

Monovolumes zijn bijlange niet meer zo populair als vroeger. Toch is het segment niet dood. Bij Ford hebben ze de S-Max zelfs opgefrist en hem met een gloednieuwe achttrapsautomaat uitgerust.

Article image

TEST Toyota RAV4: we waren gewaarschuwd…

Het is met deze gloednieuwe generatie dat de Rav4 zijn 25ste verjaardag viert. Maar is Toyota’s nieuwste SUV ook dynamisch gebleven? En zuinig?

Article image

TEST Porsche 911 Carrera 4S: de koning is dood. Leve de koning!

Elke keer als er een nieuwe generatie 911 gelanceerd wordt, rijst de vraag of de Porsche-ingenieurs hem beter hebben kunnen maken dan de vorige. En elke keer slagen dezelfde ingenieurs erin om ons te positief te verrassen als het zover is…

Article image

TEST Hyundai i30 Fastback N: baby-AMG!

Gedipt in dezelfde ‘N’ saus als de hatchback, ziet de i30 Fastback N er bijna uit als een AMG coupé! Bovendien komen zelfs bepaalde van zijn karaktertrekken overeen met die van zo’n veel duurdere Duitser…

Article image

TEST Lexus ES: beter laat dan nooit?

Toen Lexus in 1989 het levenslicht zag, werd ook de ES gecommercialiseerd als tweede model van het merk. Pas nu, 30 jaar later, kan je hem in Europa bestellen. Hij moet en zal het beter doen dan de GS die uit de catalogus verdwijnt. Je leest het goed.

Article image

TEST Mercedes G500: oud recept vol nieuwe ingrediënten

39 jaar lang heeft de vorige Mercedes G-Klasse het uitgehouden. 39 jaar, da’s bijna vijf keer de carrière van de eerste A-Klasse en ook langer dan het bestaan van ondergetekende. Om maar te illustreren dat de Geländewagen van weleer bijzonder lang is meegegaan.

Article image

TEST Seat Tarraco: de eerste!

Na Skoda en VW krijgt Seat eindelijk een extra grote SUV in het gamma. De Tarraco wordt een zeer belangrijk model voor het merk en innoveert daarom op verschillende vlakken.

Article image

TEST Peugeot 508 SW: meer dan alleen stijl

De nieuwe generatie Peugeot 508 is voortaan ook verkrijgbaar als break, met een al even aantrekkelijke stijl als die van de berline. Maar da’s niet het enige nieuws…

Article image

TEST Honda CR-V Hybrid: nog steeds verslaafd aan diesel?!

De nieuwe Honda CR-V werd enkele maanden geleden gelanceerd en volgens sommige mensen slaat hij de bal volledig mis. Hij wordt namelijk niet met een dieselmotor verkocht. “Geen enkel benzine hybridesysteem kan een diesel vervangen”, zeggen zij. Maar is dat ook zo?

Article image

TEST Ford Edge: versnelde evolutie

Amper drie jaar na de lancering van de Edge in Europa introduceert Ford al een facelift van deze grote SUV. Naast de esthetische aanpassingen zijn vooral zijn nieuwe tweeliter turbodieselmotor en zijn verse 8-trapsautomaat een nadere inspectie waard…