Autosalon

Autosalon van Genève 2022 opnieuw geannuleerd

Het Autosalon van Genève zal in 2022 niet doorgaan. De organisatoren hebben besloten om deze editie te annuleren en uit te stellen tot 2023.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 12/10/2021 | Leestijd: 1 min

Beurzen en andere tentoonstellingen herstellen niet allemaal even vlotjes van de coronacrisis(sen). Na twee opeenvolgende afgelastingen in 2020 en 2021 wegens Covid-19, zal het beroemde autosalon van Genève ook in 2022 niet plaatsvinden. Nochtans was de organisatie al begonnen met alle werkzaamheden.

Redenen voor de annulering

Salon Genève

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens Sandro Mesquita, de directeur van het salon van Genève, was de editie 2022 al in de maak, zij het in een gereduceerde versie. De afwezigheid van grote autogroepen zoals Stellantis en de onzekerheid rond merken zoals Renault, Volkswagen en Kia liggen aan de basis van deze annulering.

Daarnaast wordt over de onzekere gezondheidssituatie en het risico op nieuwe coronagolven gesproken. Men gaat er dan van uit dat veel internationale journalisten de reis niet zullen maken.

Wordt 2023 beter?

De afwezigheid van veel fabrikanten is ook te wijten aan de crisis in de halfgeleidersector, die de verkoop en de marges aantast en de levertijden opdrijft, terwijl ook de komst van nieuwe modellen wordt vertraagd. Ten slotte speelt de transitie naar elektrische auto’s een rol, aangezien kopers momenteel zeer verdeeld zijn over deze kwestie en niet goed weten wat ze exact moeten kopen, wat de prijzen op de tweedehandsmarkt doet ontploffen.

Strategisch gezien zal 2023 dus waarschijnlijk een veel beter jaar zijn vanuit alle oogpunten: de elektrische auto zal meer ingeburgerd zijn en de merken zullen tegen dan voldoende nieuwe modellen hebben voorgesteld.

Artikelfoto: Samuele Errico Piccarini / Unsplash

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie