Autosalon

Dacia op het Autosalon van Brussel 2023

Bij Dacia kregen alle modellen recent een opfrisbeurt met nieuw merklogo. Het prototype Manifesto fantaseert over de toekomst, maar het belangrijkste nieuws is de eerste hybride van het merk: de Jogger Hybrid 140.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 8 jan. 2023 | Leestijd: 3 min

Enkele maanden geleden heeft het volledige Dacia-gamma (Spring, Sandero, Duster en Jogger) een kleine facelift ondergaan. Het dochtermerk van Renault kreeg namelijk een nieuwe visuele identiteit en nieuw merklogo: een zuiver gelijnde ‘D’ en ‘C’ die met elkaar verbonden zijn zoals schakels van een ketting.

Dacia Jogger

Advertentie – lees hieronder verder

Jogger als hybride

Met de Jogger introduceerde Dacia in maart 2022 een betaalbare en ruime gezinswagen. Een recept dat werkt, want Dacia ontving sinds de lancering wereldwijd meer dan 83.000 bestellingen. 55 procent van de klanten koos voor de versie met zeven zitplaatsen, zowat tweede derde voor de Eco-G 100-motor die op lpg draait. Vanaf nu kun je ook kiezen voor een hybride, die in maart bij de dealers staat. Met een prijs van 24.790 euro is deze full hybrid wel een stuk duurder dan de Jogger Eco-G 100 (vanaf 17.490 euro).

De Jogger Hybrid 140 is de eerste hybride van Dacia. De Jogger op het Salon is weliswaar niet deze hybrideversie, maar Dacia voorziet wel een technische zone om te demonstreren hoe de zelfopladende hybride werkt. Het aandrijfsysteem bestaat uit een 1.6-benzinemotor (90 pk), twee elektromotoren en een geëlektrificeerde automatische versnellingsbak. Samen zijn ze goed voor 140 pk. Het principe kennen we al uit de Renault Clio, Captur en Arkana.

Dacia Manifesto

Manifesto

In Paleis 5 op het Salon ontdek je tot slot de Manifesto. Dit prototype kondigt geen toekomstig model aan, maar schetst de visie van Dacia op een ecologische en avontuurlijke auto. Het waterbestendige interieur laat zich eenvoudig reinigen met een waterstraal. En met zijn lekvrije banden rijdt hij over elk terrein.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon