Oldtimers

Grote collectie (Franse) auto’s onder de hamer

De Fransman Richard Romagny heeft in de loop der jaren een honderdtal klassieke auto’s verzameld. Zijn zeer uitgebreide – en mooie – collectie wordt zeer binnenkort geveild door Artcurial.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 03/11/2021 | Leestijd: 2 min

Richard Romagny is duidelijk een autoliefhebber. Nadat hij fortuin had gemaakt in de industrie, begon hij zichzelf te verwennen door oldtimers te kopen die “persoonlijke herinneringen” opriepen. Niet zomaar eender welke oude karren met andere woorden, en evenmin wagens die niet in perfecte én originele staat waren. Bovendien mochten ze niet te veel kilometers achter de rug hebben. Hadden we al gezegd dat de man een voorliefde heeft voor Franse automobielen?

Uitgebreide keuze

A French Collection Artcurial

Advertentie – lees hieronder verder

Om een niet nader genoemde reden heeft Romagny besloten afstand te doen van zijn indrukwekkende collectie, die door Artcurial wordt geveild.

De catalogus bevat alles van een eenvoudige, bijna nieuwe Renault Clio 1 tot een Citroën 2CV en BX. De Franse liefhebber heeft ook een paar obsessies voor bepaalde modellen, zoals de CX, waarvan hij verschillende kleurrijke exemplaren bezit, alsook voor de illustere DS, die hij in grote hoeveelheden heeft verzameld.

Tot de collectie behoren ook enkele populaire Franse auto’s die gewoonlijk niet worden verzameld, zoals de Citroën LNA of de Peugeot 104.

Fransen… maar ook Amerikanen, Duitsers enzovoort

Denk aan modellen zoals de Chevrolet Corvette (een oude pace car!), de Cadillac Eldorado, de BMW Z8 Coupé, enkele oude Mercedessen… De volledige lijst (inclusief een aantal motoren) kan je hier raadplegen.

En ook…

Toyota Land Cruiser rally

Romagny is fan van langeafstandsrally’s, ook wel ‘rally raids’ genoemd, en heeft aan drie edities van Dakar deelgenomen. Eén van de te koop gestelde modellen is een prototype op basis van een Toyota Land Cruiser waarmee hij in 1999 heeft geracet. Interesse?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie