Dream Cars

Ferrari met Belgische roots

Op het concours d’élégance van Villa d’Este kaapt dit jaar een Ferrari met een Belgische touch de eerste plaats weg. Het gaat om de 166 MM Barchetta waarvan het koetswerk bij Touring werd vervaardigd. De productie bleef zeer beperkt …

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Ferrari 166 MM Barchetta Touring draagt het chassisnummer VIN0064M en werd in 1950 voor het eerst ingeschreven door Gianni Agnelli. Hij had de bijnaam “Avoccato” en was lange tijd de stuurman van de Fiat groep.

Midden jaren vijftig werd de wagen doorverkocht aan de Ecurie Francorchamps. Daar werd de wagen blauw overspoten en zou hij voor competitiedoeleinden worden ingezet. Met Olivier Gendebien aan het stuur won deze 166 MM de Coupe de Spa Francorchamps en later ook de Grand-Prix de Spa. Later werd de wagen opgenomen in de prachtige collectie van Jaques Swaters, de exclusieve Belgische Ferrari-invoerder.

Advertentie – lees hieronder verder

In 1994 was deze 166 MM ook te zien in MoMa in New York en iets later reisde de wagen naar de Nationalgallerie in Berlijn om er het fraaie Italiaanse design van de wagen te illustreren. In 2012 werd de wagen naar Clive Beechamp verkocht. Die liet het koetswerk volledig restaureren en de wagen ontving vervolgens een certificaat van de Ferrari Classic afdeling. De huidige eigenaar vroeg Touring Superleggera om de wagen volledig te restaureren met dit resultaat als gevolg.

Vindt u deze Ferrari 166 MM Barchetta nog altijd even verleidelijk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon