Elektrisch

Eén platform voor alle elektrische restomods

In plaats van motoren en batterijen aan te passen aan oude wagens, doet een Amerikaans bedrijf het omgekeerde: een universeel platform ontwikkelen dat voor alle soorten koetswerken dient. Dat vereenvoudigt de zaak aanzienlijk.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 13/12/2021 | Leestijd: 2 min

Wellicht heb je nog nooit gehoord van Zero Labs Automotive. Dit Amerikaanse bedrijf heeft besloten om de beperkingen van de restomods aan te pakken, de oude wagens die hunverbrandingsmotor ruilen voor een volledig elektrische aandrijving.

De grootste moeilijkheid bij restomods schuilt in de aanpassing van de motor en batterijen zodat ze passen binnen het originele pakket. Zero Labs Automotive heeft besloten om deze beperking weg te werken door een uniek platform te bouwen waarop alle soorten koetswerken passen.

Advertentie – lees hieronder verder

Derde generatie

Eigenlijk is Zero Labs Automotive niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf presenteert vandaag al de derde generatie van deze modulaire architectuur die specifiek ontworpen is voor SUV’s, pick-ups en berlines gebouwd op een ladderchassis (we zitten nu eenmaal in de Verenigde Staten). Deze nieuwe generatie telt maar liefst 2.000 verbeterde punten tegenover het vorige platform.

Une plate-forme unique pour tous les restomods électriques

Blijkbaar gaan de zaken goed bij Zero Labs Automotive. Dat hoeft niet te verbazen, want deze transformaties gebeuren vliegensvlug. In april 2021 toonde het bedrijf hoe het in minder dan 24 uur een vijftig jaar oude Ford Bronco kon ombouwen tot een elektrische auto. Een prestatie die een paar weken later herhaald werd met een oude Land Rover Defender. Dat gebeurde met dit platform van de derde generatie, dat op die manier zijn eerste testen doorstond.

600 pk en 400 km autonomie

Het voordeel van deze aanpak is ook dat Zero Labs Automotive de elektromotor en de batterij kan optimaliseren. Zo monteert het bedrijf twee elektromotoren die samen 600 pk ontwikkelen, terwijl de batterij – waarvan we de specificaties niet kennen – een autonomie van 400 km mogelijk maakt.

Une plate-forme unique pour tous les restomods électriques

Zero Labs Automotive is nu wereldwijd bekend en gaat verder op de ingeslagen weg. De ambitie is om nieuwe platformen te ontwikkelen die compatibel zijn met andere (vooral compactere) auto’s. Zero Labs Automotive gaat nog een stap verder en belooft ook een platform voor restomods van iconische sportwagens.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie