Elektrisch

Volgend jaar 250 nieuwe openbare laadpalen in Brussel

In 2022 komen er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 250 nieuwe openbare laadpalen bij die het leven van gebruikers van elektrische voertuigen gemakkelijker moeten maken.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 4 nov. 2021 | Leestijd: 3 min

In een persbericht van het kabinet van de Brusselse minister van Klimaattransitie, Leefmilieu en Energie, Alain Maron (Ecolo), wordt aangekondigd dat volgend jaar zo’n 250 openbare elektrische oplaadpunten zullen worden geïnstalleerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dit ambitieuze project wil elke Brusselaar een oplaadpunt bezorgen op minder dan 250 meter van zijn woning. De Brusselse regering wil tegen 2035 in totaal 11.000 publiekelijk toegankelijke laadpalen in de hoofdstad laten plaatsen om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het was tijd om te handelen

Prix recharge electrique

Tot nu toe werden er 250 oplaadpunten geïnstalleerd in het kader van het plan Charge.Brussels. Dit cijfer zal volgend jaar worden verdubbeld na de aankondiging van minister Maron.

Aangezien de Brusselse regering een verbod op dieselwagens vanaf 2030 heeft aangekondigd, was het tijd om in te grijpen en elektrische mobiliteit te stimuleren. Het ziet ernaar uit dat een dertigtal van de geplande terminals bestemd zullen zijn voor autodelen. Innovatieve technische oplossingen zoals openbare straatlantaarns die ook dienst doen als tankstation, worden eveneens bestudeerd.

Nieuwe oplossingen

De laatste jaren is de mobiliteit in Brussel geëvolueerd om fietsen en openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. De elektrische auto is echter te veel op de achtergrond geraakt en de hoofdstad loopt achter, vooral in vergelijking met andere grote Europese steden.

Met bijna 500.000 ingeschreven voertuigen in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die op een dag allemaal geëlektrificeerd moeten zijn, lijken de 11.000 oplaadpunten die voor 2035 zijn gepland alles behalve een overbodige luxe. Zeker als je bedenkt dat veel Brusselaars geen garage of oprit hebben om hun auto zelf op te laden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie