Een tweedehandswagen kopen

Een tweedehandse Tesla Model S kopen: waarop letten?

Tesla verkoopt goed, zowel in België als in de rest van Europa, ook al blijven de wagens die het merk produceert buiten het bereik van de meeste mensen (voor de instapversie van het basismodel, de Model 3, moet je bijna 50.000 euro neertellen). Of het dan een goed idee is om jezelf een tweedehandse Tesla Model S cadeau te doen, vragen velen zich af. En waarop moet je letten als je een exemplaar koopt? Een overzicht!

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 25 jan. 2021 | Leestijd: 2 min

Op Gocar.be kost een tweedehandse Tesla Model S meer dan 30.000 euro en in zo’n geval staan er al aardig wat kilometers op de teller. Voor de elektromotor kan dat weinig kwaad, want diens levensduur ligt vele malen hoger dan die van een benzine- of dieselcentrale, maar de accu is wel zeer vatbaar voor de reeds afgelegde afstand. Vergelijk het met een smartphone: naarmate de tijd vordert, zal de batterij capaciteit verliezen. Weet trouwens dat Tesla’s die regelmatig met een Supercharger worden opgeladen, het nog minder lang uithouden dan exemplaren die niet regelmatig aan zo’n krachtige snellader hebben gehangen, met als gevolg dat er van de opgegeven 320 km van het basismodel (60 kWh) op den duur niet veel meer overblijft. Tot deze maand genieten Tesla’s weliswaar van een onbeperkte garantie op hun accu, maar “niet op volle capaciteit” is niet hetzelfde als “stuk”, als je begrijpt wat we bedoelen.

Model S

Advertentie – lees hieronder verder

Wie toch nog even gerust wil zijn, kiest dus maar beter voor een recenter model (van 2015 of later) met niet al te veel gereden kilometers. De prijs ligt dan meteen zo’n 20.000 euro hoger, maar de actieradius van een versie van 75 kWh of hoger zal ook groter zijn.

En ook…

Check de apparatuur en de rechten die erop rusten nadat je de wagen koopt. Tesla heeft alvast de Autopilot van tweedehandse modellen verwijderd (een kwestie van gebruikersrechten).

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon