Als de eigenaar van de wagen het daarmee eens is mag je perfect gebruik maken van andermans auto om daar mee rond te rijden. Kijk vooraleer je dat doet wel na of het voertuig in kwestie verzekerd is. Ga ook na of het voertuig gekeurd is. Gebruik je het voertuig geregeld, dan is het wel best dat te melden aan de verzekeraar van de wagen.
Een ongeval, en dan?
Heb je een auto-ongeval met de wagen in kwestie waarbij je niet in fout bent, dan zal de verzekeraar van de andere wagen de schade aan het voertuig dat jij gebruikte vergoeden. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat je de kosten van een dure herstelling zal dienen op te hoesten of de waarde van de auto zal moeten betalen als er sprake is van een totaal verlies.
Ben jij aansprakelijk voor het ongeval dan zal de BA-verzekeraar van de wagen waar je mee reed de schade van het slachtoffer van het ongeval vergoeden. Daar draai jij dus niet voor op.
Advertentie – lees hieronder verder
En de ‘eigen’ schade?
De schade aan het voertuig dat je gebruikte wordt als jij in fout was bij het ongeval niet vergoed door de BA-verzekeraar van het voertuig waar jij mee reed. Werd er een omniumverzekering voor het voertuig afgesloten, dan komt die wel tussen. Weet wel dat er dan een franchise toepassing zou kunnen vinden.
Is er geen omniumverzekering afgesloten dan riskeer je zelf op te draaien voor de schade. Probeer in dat geval schadebeperkend te werken en een akkoord te vinden met de eigenaar van de wagen dat je deze een zo laag mogelijke vergoeding dient te betalen.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be