Waarom je maar best open kaart speelt over je schadeverleden…

Als je een omniumverzekering voor je wagen wil afsluiten en je verzekeraar je een vragenlijst voorlegt, vul je die maar beter correct in. Dat bewijst dit arrest van het hof van beroep in Gent.

Gepubliceerd op 23 juni 2017
Leestijd : 2 min

Partagez

Wat was er gebeurd?

Een automobilist wilde een omniumverzekering afsluiten voor zijn wagen. Hij moest daarbij een vragenlijst invullen. Hierin verklaarde hij dat hij de laatste vijf jaren niet betrokken was geweest bij een verkeersongeval. Dat stemde niet overeen met de realiteit. Hij had namelijk in de loop van die jaren maar liefst drie ongevallen gehad. Nadat hij zijn omnium had afgesloten had hij opnieuw een ongeval. De verzekeraar kwam erachter dat hij gelogen had en weigerde tussenkomst te verlenen.

Wat besliste de rechter?

Het hof van beroep gaf de verzekeraar gelijk. De rechter meende dat de automobilist de verzekeraar had misleid en essentiële informatie had onthouden om het te verzekeren risico te kunnen inschatten.  Volgens het hof was de verzekeringsovereenkomst nietig. De verzekeraar moest de geleden schade dan ook niet vergoeden. De automobilist, die bij het ongeval in fout was, draaide er zelf voor op.

Wat te onthouden?

Advertentie – lees hieronder verder

Als je verzekeraar je voor je een contract aangaat een vragenlijst voorlegt moet je die naar eer en geweten invullen. Lieg daarbij ook niet over het aantal ongevallen dat je gehad hebt. Als je dat toch doet bestaat de kans dat het verzekeringscontract nietig is. Je verzekeraar moet dan niet tussenkomen bij een schadegeval. De betaalde verzekeringspremies ben je wel kwijt.

Gent, 19 februari 2009, www.elfri.be

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.