Nieuwe modellen

BMW i8 Roadster eindelijk onthuld (+VIDEO)

Na een carrière van drie jaar komt er eindelijk een roadsterversie van de BMW i8. Die weegt nauwelijks meer dan de coupé maar deze versie krijgt wel een grotere batterij dan de coupé en spurt in 4,6 seconden van 0 tot 100 km/u.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 30 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Dankzij deze grotere batterij waarvan de capaciteit werd opgetrokken van 7,1 naar 11,6 kWh krijgt de i8 ook iets meer elektrisch vermogen (143 pk). Dit geldt zowel voor de Coupé als voor de Roadster. Wanneer men 100% elektrisch rijdt, stijgt de autonomie naar 55 km in de Coupé en 53 km in de Roadster.

Met deze grotere batterijcapaciteit voldoen beide versies van de BMW i8 voortaan aan de nieuwe Belgische fiscale regelgeving. De BMW i8 Coupé zal  vanaf 2020 ook 100% fiscaal aftrekbaar zijn, de BMW i8 Roadster is voor 98 % fiscaal aftrekbaar.

Advertentie – lees hieronder verder

De structuur is nog altijd van carbon vervaardigd en de i8 Roadster zet 1.595 kg op de weegschaal, hij haalt een topsnelheid van 250 km/u. Hij wordt aangedreven door een elektromotor en een driecilinder benzinemotor die voor een bijzonder pittige klank zorgt. Het dak opent automatisch in 15 seconden en dit kan ook al rijdend tot een snelheid van 50 km/u.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon