Verkeersveiligheid

Tesla-rijders vaker slachtoffer van verkeersagressie

In de Amerikaanse media doken de laatste tijd berichten op van Tesla-rijders die regelmatig belaagd worden in het verkeer. Een van de redenen daarvoor zou de irritatie zijn die Elon Musk, de CEO van het merk, bij velen opwekt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 07/12/2022 | Leestijd: 2 min

De hype rond elektrisch autorijden krijgt dezer dagen een heel andere wending. Terwijl deze ecologische en toekomstgerichte vorm van vervoer tot voor kort nog door bijna iedereen werd toegejuicht, neemt het aantal tegenstanders elke dag toe. Dat ondervinden blijkbaar ook de Tesla-rijders zelf aan den lijve, want zij worden steeds vaker het slachtoffer van verkeersagressie, zo meldt de Amerikaanse nieuwssite Axios. Concreet zouden Tesla-rijders ‘routinematig worden lastiggevallen, afgesneden in het verkeer en geblokkeerd voor laadstations.’

Advertentie – lees hieronder verder

Hiervoor zijn wellicht verschillende redenen. Eerst en vooral zijn vele bestuurders niet opgezet met het feit dat de elektrische auto hen steeds meer wordt opgedrongen. Zo zijn de pick-ups met zware benzinemotoren nog steeds erg populair in de Verenigde Staten en de bestuurders willen die voertuigen liever niet meteen inruilen voor een EV.

Musk irriteert bestuurders

Een bijkomende factor is dat ook steeds meer mensen een haat ontwikkelen tegenover Elon Musk, die voortdurend controversiële meningen verkondigt die veel lui irriteren. En blijkbaar reageren ze dat ook af op Tesla’s die ze onderweg tegenkomen. De agressie zou ook toegenomen zijn na de overname van Twitter door Musk, die prompt weer ex-president Donald Trump toeliet op het platform. Een actie die helemaal niet door vele linkse en democratische kiezers zou geapprecieerd zou zijn.

Elon Musk ziet nog toekomst voor verbrandingsmotor

Gelukkig is het nog niet tot ernstige incidenten gekomen en uit de agressie zich nog voornamelijk in schelden, toeteren of afsnijden van de pas op de autosnelweg. Over zulke incidenten tegen Tesla-rijders in Europa kwamen er nog geen meldingen. Het is alleszins een primeur dat een automerk de inzet wordt van verhitte maatschappelijke en politieke thema’s. 

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie