Alfa Romeo 8C
Coupé -Competizione 398/500 * 1of 10 Giallo
299.900 €
Deman Brussels S.A. - 1160 Bruxelles Zie

Tweedehands Alfa Romeo

Alfa Romeo is een Italiaans automerk dat in 1910 is ontstaan. De fabrikant produceert gezinswagens, maar staat vooral bekend om zijn sportieve wagens die ook in de autosportwereld heel wat furore gemaakt hebben. Het sportieve merk wordt gekenmerkt door een opvallend, historisch ogend logo. Het ronde logo van Alfa Romeo is een afbeelding van een slang, een verwijzing naar de slang van Visconti, en een rood kruis op een witte achtergrond, als verwijzing naar de Milanese kruistochten. Tijdens je zoektocht naar een tweedehands Alfa Romeo zal je misschien opmerken dat het logo verschillende keren geëvolueerd is.

 

Alfa Romeo is zo een van die merken die, door het Italiaanse uiterlijk en sportieve imago, voor heel wat emotie zorgt. Liefhebbers van het merk noemen zich de “Alfisti”. Zij komen samen in clubs om fandagen of tochten te organiseren. Naast die sportieve modellen die doen wegdromen, zoals de Alfa Romeo 4C en de Alfa Romeo Giulia, focust de fabrikant tegenwoordig op gezinnen die op zoek zijn naar een comfortabele wagen voor alledaags gebruik. De Alfa Romeo Stelvio, een SUV, is daar een voorbeeld van. Voor wie toch graag wat extra power achter het stuur ervaart, is er de versie Quadrifoglio.

 

Doorheen de lange geschiedenis van Alfa Romeo zijn er heel wat iconische modellen ontstaan, die niet altijd nog verkrijgbaar zijn bij de concessiehouder. Gelukkig is er een rijkelijke tweedehandsmarkt waarop je naar hartenlust kan zoeken naar een tweedehands Alfa Romeo. Sommige modellen gaan al enkele decennia mee en worden tegenwoordig beschouwd als oldtimers. Een voorbeeld daarvan is een tweedehands Alfa Romeo Giulietta uit de jaren 60. Uiteraard vind je ook gewoon een Alfa Romeo Stelvio tweedehands, waardoor je dus ook voor een gezinsmodel op de tweedehandsmarkt terecht kan.

 

Vind een Alfa Romeo-dealer

Zoekt u een dealer bij u in de buurt?

Meest populaire Alfa Romeo modellen

Meest populaire automodellen bij Alfa Romeo