Mocht u denken dat u niets kan overkomen wanneer u wordt geflitst, think again. Touring geeft aan dat de meeste Europese lidstaten sinds 2013 samenwerken op basis van een Europese richtlijn. De landen die de richtlijn volgen gebruiken dezelfde methodes om de gegevens van de overtreders uit te wisselen. De partnerlanden hebben in die zin ook toegang tot uw gegevens zodat ze u de boete ook kunnen toesturen. Het systeem omvat snelheidsovertredingen, rijden onder invloed, door rood licht rijden, telefoneren aan het stuur of rijden zonder veiligheidsgordel. In 2014 werden op deze manier ruim 300.000 buitenlandse bestuurders in België beboet.
In onderstaande tabel geeft Touring ook de gehanteerde boetetarieven mee die in de ons omringende landen worden gehanteerd.
De TOURING tabel kan je hier raadplegen :
Nog volgens Touring zijn het vooral vakantiegangers die naar Frankrijk trekken die voorzichtig moeten zijn. De politie beschikt er vandaag over 300 mobiele radars terwijl er dat eind vorig jaar nog amper 190 waren. Deze nieuwe radars werden geïntegreerd in anonieme voertuigen die rondrijden en ook in staat zijn om al rijdend te flitsen, zelfs in tegengestelde zin. Je kan deze camera’s ook niet herkennen in de voertuigen.
Advertentie – lees hieronder verder
Gelooft u dat men een buitenlandse overtreding in België kan innen ?
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be