Buzz

Deze Porsche 911 Turbo heeft een miljoen kilometer op de klok

De bezitter van een Porsche 911 Turbo type 996 heeft zojuist de magische grens van een miljoen kilometer overschreden. Zijn verhaal leest als een marathon.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 04/12/2022 | Leestijd: 2 min

In het begin van de jaren 2000 kocht Tom Thalmann een toen gloednieuwe Porsche 911 Turbo type 996, goed voor 420 pk en 560 Nm komende van een dubbel geblazen 3,6-liter ‘flat-six’. Dolverliefd was de Amerikaan op zijn aanwinst, en dus kroop hij – en nu nog steeds – dagelijks achter het stuur. Inmiddels is hij het miljoen kilometer voorbij, zo’n 24.953 keer rond de aarde. Qua mijlen komt hij weliswaar nog enkele roadtrips te kort om dezelfde kaap te doorbreken.

Porsche 911 Turbo Thalmann 2

Advertentie – lees hieronder verder

Onbetrouwbaar 911-model?

‘Geen groot nieuws, het gaat om een Porsche’, denk je nu misschien. Wel dan, de 996 staat nu niet bepaald bekend om zijn betrouwbaarheid. De motor heeft niet zelden last van terugkerende problemen, al zou Thalmann daar naar eigen zeggen nooit mee geconfronteerd zijn. Wat hij wel heeft moeten (laten) doen, is het blok na 383.000 mijl (616.000 km) verwijderen om verstoppingen (die olielekken veroorzaakten) te verhelpen en om de turbo’s te vervangen. Alle interne onderdelen werden onderzocht en ‘liggen nog binnen de door Porsche gestelde toleranties’. De zescilinder is ook nog steeds de originele.

Porsche 911 turbo Thalmann 3

Veel zorg

Thalmanns 911 heeft op dit moment van schrijven minstens 676.854 mijl achter de rug, wat neerkomt op 1.089.290 km. De man is ervan overtuigd dat hij zijn Duitse auto nog lang gaat kunnen gebruiken en verzorgt ‘m dan ook goed met geregeld onderhoud.

Geen ‘guilty pleasure’? Toch wel, want de eigenaar geeft toe dat hij af en toe het circuit opzoekt met zijn snelle Porsche.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie