Aangezien de agenten ervan uitgingen dat het Autopilot-systeem opstond – het was een Tesla Model S – zijn ze rustig voor de elektrische sedan aan gaan rijden om hem geleidelijkaan tot stilstand te dwingen.
De 45-jarige Alexander S. die ze vanachter het stuur hebben gehaald, zat niet alleen in dromenland maar bleek ook stevig dronken. Of de “pilootfunctie” effectief in werking was, is eigenlijk geen vraag, al moet het onderzoek wat dat betreft toch nog officiël bevestiging bieden.
Tesla’s Autopilot-functie kan de auto zelf van baanvak doen wisselen en obstakels detecteren, maar is niet ontworpen om de volledige controle over te nemen. Een update van de software moet er in ieder geval voor zorgen dat er om de 15 tot 20 seconden een alarm afgaat als er geen druk op het stuurwiel wordt uitgeoefend. De wagens worden ook verondersteld tot stilstand te komen als de bestuurder niet reageert op deze waarschuwingen.
Critici hebben er al meermaals voor gewaarschuwd dat we niet te veel vertrouwen mogen stellen in software met betrekking op zo’n (semi-)automatische pilootfunctie. In maart van dit jaar kwam al een 38-jarige Tesla-eigenaar in Californië om het leven nadat zijn wagen crashte… met Autopilot ingeschakeld.
Advertentie – lees hieronder verder
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be