Nieuwe modellen

Citroën C4 Cactus: De Méhari van de 21e eeuw!

De laatste week van juni was een belangrijke voor Citroën. De Franse constructeur is namelijk gestart met de lancering van zijn nieuwste creatie: de C4 Cactus.  Deze 'SUV' kondigt duidelijk een vernieuwing aan bij het merk. De Belgische invoerder spreekt van een sober, robuust en vooral origineel model.

| Gepubliceerd op 3 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Het is inderdaad zo dat de C4 Cactus met zijn 'airbumps' niet echt onopvallend is. Dit zijn luchtkussens van kunststof die de deuren beschermen tegen laterale schokken. Maar, naast zijn algemene lijn en opmerkelijke esthetische details, is de C4 Cactus ook de 'koning van de innovaties'.

Binnenin heeft de constructeur, om plaats te sparen, namelijk de airbag voor de voorste passagier verplaatst naar het dak, de pook  van zijn gerobotiseerde versnellingsbak gewisseld tegen drukknopen (D, N en R) en de verschillende bedieningen gecentraliseerd in een modern aanraakscherm van 7 duim.  Niet slecht! Vanuit praktisch standpunt daarentegen moet men het stellen met een neerklapbare achterbank uit een stuk en achterruiten die naar buiten openen.

Advertentie – lees hieronder verder

Om deze Cactus aan te drijven stelt Citroën slechts kleine motoren voor. Bij de benzinemotoren gaat het om een driecilinder van 75 of 82 paarden. De dieselliefhebbers hebben de keuze uit een viercilinder van 92 of 100 paarden. Verder is er geen vierwielaandrijving beschikbaar voor deze 'SUV'.

Wat vindt u van deze nieuwe Citroën? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon