Nieuwe modellen

Hyundai toont ook een kleine SUV : de Creta

Hyundai geeft officieel te kennen dat ze ook een compacte SUV op de markt brengen, de Creta. De wagen is in de eerste plaats bedoeld voor de Indiase markt en Hyundai heeft op dit ogenblik nog niet beslist of hij ook op andere markten zal verkocht worden.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 3 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen was hier en daar al opgedoken op privé-evenementen maar Hyundai maakt een en ander vandaag officieel. De SUV gebruikt de Fluidic Sculpture 2.0 vormtaal en zorgt niet echt voor verrassingen. Immers, de wagen is afgeleid van de ix25 die sinds vorig jaar al op de Chinese markt wordt verkocht.

Zijn naam is geïnspireerd op het grootste Griekse eiland Kreta en zal ook internationaal worden gebruikt als de wagen verder wordt geëxporteerd. Op de Indiase markt zal deze mini SUV worden aangeboden met drie verschillende motoren. Er is de 1.6 op benzine van 121 pk en er zijn twee diesels (1.4 en 1.6 liter), goed voor 126 pk. Al die motoren worden geleverd met een manuele zesversnellingsbak. Enkel de krachtigste dieselversie zal optioneel beschikbaar zijn met een zestrapsautomaat.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua uitrusting hoeft de Creta niet onder te doen voor zijn concurrenten binnen het segment van de stads-SUV’s. Hij komt immers met ledverlichting, 17 duim velgen, een infotainmentsysteem met een 5 inch aanraakscherm, zes airbags, een achteruitrijcamera en een lederen interieur.

Zou u het fijn vinden mocht dit model ook bij ons worden verkocht ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon