Dream Cars

Mercedes-AMG Project One is eindelijk klaar (+VIDEO)

Nadat Mercedes AMG maandenlang de spanning rond zijn hypercar kon opbouwen, haalt de constructeur op het autosalon van Frankfurt het doek van de Project One. Het geduld wordt in dit geval meer dan ooit beloond want het is een straatlegale F1-bolide geworden die een vermogen levert van meer dan 1.000 pk.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 12 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

De link met de Formule 1 is zeker terecht want het gaat hier om de V6 turbo hybride die ook in de éénzitter van Lewis Hamilton wordt gebruikt. Het kleine 1,6 l motorblok levert 759 pk bij 10.000 opm! AMG voorziet ook hybride versterking want de benzinemotor wordt bijgestaan door vier elektromotoren die elk 160 pk leveren.

Met dat vermogen in combinatie met het lage gewicht – door veel gebruik te maken van carbon – gaat deze Project One er als een speer vandoor. Hij spurt in 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van ruim 350 km/u. Hij heeft een zuiver elektrisch rijbereik van 25 km en beschikt over een actieve demping. Dat maakt deze hypercar ook bijzonder snel op circuit.

Advertentie – lees hieronder verder

De productieversie van de AMG Project One wordt in 2019 op de markt verwacht en er zullen slechts 275 exemplaren worden gebouwd, die elk een prijskaartje van 2,7 miljoen euro hebben.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon