Elektrische fiets opvoeren: wat riskeer je?

Net een elektrische fiets met een maximumsnelheid van 25 km/u gekocht? Dan is het wellicht verleidelijk om de motor te laten opdrijven zodat 45 km/u mogelijk wordt. Toch laat je dit maar beter zo en niet alleen omdat het illegaal is…

Gepubliceerd op 14 mei 2019
Leestijd : 1 min

Deel

Elektrische fiets opvoeren: wat riskeer je?

Medewerkers van de VRT gingen incognito bij zes winkels langs en vijf ervan zagen er geen graten in om op simpele vraag elektrische fietsen op te voeren. Een van de bedrijven had er zelfs mee ingestemd om de maximumsnelheid te verhogen tot 70 km/u.

Illegaal? Jazeker! Volgens de wetgeving moeten elektrische fietsen aan bepaalde voorwaarden voldoen indien ze tot 45 km/u kunnen gaan (nummerplaten enzovoort). Weet ook dat 45 km/u-fietsen voor dit gebruik zijn verstevigd. Een “getunede” 25 km/u-fiets zal op strategische plaatsen dan ook sneller verslijten.

Daarnaast loop je ook op juridisch vlak risico. Bij een ongeval bijvoorbeeld, want een deskundige kan aanpassingen aan de elektromotor vaststellen met alle gevolgen van dien. Denk maar aan de verzekeringsmaatschappij die moeilijk zal doen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Deel

Gocar marketplace
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.