Als je een garage huurt zijn de wettelijke regels in verband met de verhuur van woningen niet van toepassing. Dat betekent dan ook dat je in grote mate vrij bent om afspraken te maken met de verhuurder over de modaliteiten van de huur.
Voor hoelang?
Je kan vooreerst onderling overeenkomen voor hoelang het contract wordt aangegaan. Als je een huurovereenkomst voor een bepaalde duur sluit eindigt het contract in principe automatisch bij het verstrijken van deze termijn. Tenzij je in het huurcontract iets anders overeenkwam met de verhuurder kan je je het huurcontract dan niet voordien opzeggen. Ga je het huurcontract aan voor onbepaalde duur, dan kan je meteen ook de opzegtermijn overeenkomen die moet worden gegeven. Staat er geen opzegtermijn in het contract, dan kan je het contract meestal beëindigen met naleving van een opzegtermijn van één maand.
Maak goede afspraken
Maak bij het begin van het huurcontract een schriftelijke overeenkomst op. Zet daarin de naam van de partijen, welke garage verhuurd wordt en voor hoelang en tegen welke prijs (en eventuele bijkomende kosten) dat gebeurt. Vaak neemt de verhuurder in de overeenkomst ook een indexatieclausule op. In het contract kunnen bv. ook clausules staan die aangeven waarvoor je de garage allemaal mag gebruiken, wie bepaalde herstellingskosten (zo bv. aan de poort) enz moet dragen. De verhuurder zal je allicht ook vragen om bij het begin van het contract mee een omstandige plaatsbeschrijving op te maken.
Advertentie – lees hieronder verder
Huurwaarborg
Ook het bedrag van de huurwaarborg kan je met de verhuurder overeenkomen. Die is hier niet beperkt tot twee maanden huur. De waarborg moet ook niet gestort worden op een geblokkeerde rekening bij de bank. De verhuurder kan bijvoorbeeld vragen dat je deze stort op zijn bankrekening.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be