5 elektrische auto’s waar we gek op zijn

Elektrische auto’s zijn helemaal niet weg te denken uit het straatbeeld. Er wordt zelfs beweerd dat we ze tegen 2030 gewoon “auto’s” gaan noemen, als je snapt wat we bedoelen. Op deze exemplaren zijn we alvast stapel.

5 elektrische auto’s waar we gek op zijn

Porsche Taycan

We mochten er al in meerijden en dat was de moeite. 761 pk en 1.050 Nm koppel volstaan (voor de Turbo S, links in beeld) om na 2,8 seconden 100 km/u te rijden. En zo mooi…

Tesla Model 3

5 nieuwe SUV’s om dit jaar naar uit te kijken

Meteen de slokop in België wat de verkoop van nieuwe elektrische auto’s betreft. De Model 3 is betaalbaarder dan zijn grotere broers en zijn rijbereik indrukwekkend.

Honda e

Honda bouwde een lichtgewicht EV die zich graag door bochten laat jagen. We reden zelfs al met een prototype van deze “e” en dat is een bijzonder speelse ervaring geworden. Alleen jammer van zijn beperkte autonomie…

Hyundai Kona Electric

De 100% elektrische variant van de Kona is zeer aangenaam in de omgang en praktisch in gebruik. De nieuwe elektrische Hyundai Ioniq geraakt verder, maar diens looks vallen niet bij iedereen in de smaak.

Mercedes Vision Simplex

Verwacht geen productiemodel van deze moderne interpretatie van de Mercedes Simplex uit 1903, maar we konden er niet aan weerstaan om hem in dit lijstje onder te brengen. We kwamen ‘m eerder deze maand in Frankfurt tegen, vandaar.